Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Donja Lohinja - Evakuisano stado ovaca i nomadi koji su bili zarobljeni u vodenom okruženju...

Go down

Network | Pribava Donja Lohinja - Evakuisano stado ovaca i nomadi koji su bili zarobljeni u vodenom okruženju...

Komentar by Admin on Tue 22 Dec 2009, 18:18

U toku noći između 20. i 21.12. JVP Spreča d.d. je započelo sa pripremama za prihvat veće količine vode na hidroakumulaciji Modrac radi ubrzanog topljenja snijega tako da je ispust značajno povećan.


Radi toga je došlo do plavljenja dijela obale rijeke Spreče u naselju Donja Lohinja, na području općine Gračanica. Na navedenoj lokaciji u vodenom okruženju je ostalo stado ovaca iz Travnika koje je ilegalno boravilo na području Tuzlanskog kantona. Koordiniranim radom KUCZ Tuzla, OSCZ Gračanica i JVP Spreča, ispust vode na brani Modrac je smanjen, a u toku noći 22.12. došlo je do povlačenja vode tako da je stado, jutros oko 02,50 evakuisano sa ugrožene površine.

Trenutni nivo vode na hidroakumulaciji Modraci je 74 cm do prelijevanja a ispust kroz temeljne otvore je 75,2 m3/s.

Radi naglog porasta vanjske temperature i ubrzanog topljenja snijega očekuje se porast vodostaja na svim vodotocima na području TK tako da je prisutna opasnost od poplava na rijeci Spreči na području općine Živinice i nizvodno od hidroakumulacije Modrac, kao i na području općine Srebrenik u naselju Špionica. Radi topljenja snijega prisutna je i mogućnost pojave klizišta.


***Vatrogasne jedinice su u pretekla 24 sata imale nekoliko intervencija na gašenju požara. Tako je PVB Tuzla imala intervenciju na gašenju dimnjaka u naselju Dragodol i kuće u naselju Šićki Brod. VJ Srebrenik je intervenirala na gašenju požara divlje deponije smeća u naselju Sladna kao i gašenju požara na objektu mjesnog ureda u naselju Sladna. VJ Gradačac je takođe gasila dimnjak na ugostiteljskom objektu a VJ Gračanica gasila je stari stambeni objekat. VJ Kalesija je intervenisala na gašenju požara na porodičnoj kući u naselju Kikači. Svi požari su ugašeni.

***Prohodnost svih puteva na TK je zadovoljavajuća.

***Danas će se održati redovna sijednica Kantonalnog štaba civilne zaštite a na sijednici će između ostalog biti razmatrane informacije o pojavi i kretanju bruceloze kod životinja i ljudi na području TK te o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji na području TK u vezi influence tipa A(H1N1).

(Network | Pribava)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu