Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Habib Mešić iz D.Orahovice utopio se u potoku dubokom jedva pola metra

Go down

Network | Pribava Habib Mešić iz D.Orahovice utopio se u potoku dubokom jedva pola metra

Komentar by Admin on Tue 15 Dec 2009, 23:54

Nakon što se u petak nije vratio kući organizirana potraga za Habibom Mešićem


Hasib pokazuje gdje mu je nađen brat

Beživotno tijelo 65-godišnjaka Habiba Mešića, prekjučer oko 12,30 minuta pronađeno je u omanjoj rječici zvanoj Rašljevljanski potok u Orahovici Donjoj kod Gračanice. Ovim je završena potraga za Mešićem koja je trajala od petka uvečer kada se nesretni čovjek nije vratio kući.

Ležao u plićaku

Tijelo je pronašao njegov rođak Hajro Hasinović i slučaj prijavio gračaničkoj policiji, a uviđaj su obavili inspekori kriminalističke policije PU Lukavac i PS Gračanica. Po nalogu kantonalnog tužitelja Dragana Radovanovića, tijelo utopljenika je prevezeno na Odjel patologije UKC u Tuzli radi obdukcije.

Prema riječima Hasiba Mešića, brata nastradalog, Habib je u petak 11. decembra oko 13 sati viđen u centru sela u kupovini stočne hrane jer se bavio tovom krupne stoke i od tada mu se gubi svaki trag. Jedni pričaju da je imao namjeru posjetiti svoga prijatelja Muju Karića.

Te večeri se nije vratio kući pa je supruga pozvala djevera Hasiba da se vidi gdje bi Habib mogao biti. Kako nije došao ni sutradan uža rodbina i komšije organizirale su potragu.

-Rekao sam da se prvo raspitamo kod rodbine i bližih komšija o bratu. Niko ništa nije znao. Išli smo po brdima, dozivali ga, bili i kod njegove vikendice koja je bila zaključana. Obaviještena je i policija u Gračanici o njegovom nestanku. Konačno u nedjelju iza podneva Hajro Hasinović je Habiba našao u plićaku Rašljevljanskog potoka. Osim manjih ozljeda na glavi koje je vjerovatno zadobio prilikom pada u rijeku, drugih tragova nasljia nije bilo - kazao je Hasib Mešić.

Tovio bikove

U Donjoj Orahovici smo doznali da je Habib bio jako vrijedan i pošten komšija. Dugo je u penziji koju je zaradio u tuzlanskom "Tehnogradu". Tovio je bikove, sagradio veliku kuću i izrodio četvero djece.

Šta je razlog smrti Habiba Mešića utvrdit će istraga, posebno obdukcija. Pretpostavlja se da je on toga dana popio čašicu više i pošao kući prečicom, kako bi prešao preko plitkog potoka. Da li se oklizno pa pao u hladnu vodu, te ga je srce izdalo, ili se doista utopio u plićaku, su za sada nepoznanice.

(Network | Pribava)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu