Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

TK - Nova gripa u školama...

Go down

Network | Pribava TK - Nova gripa u školama...

Komentar by Admin on Wed 09 Dec 2009, 02:27

Širenje gripe u školama predstavlja značajan faktor širenja epidemije/pandemije u zajednici. Kada se jednom gripa pojavi u školskom okruženju ona se vrlo brzo širi i prenosi na obitelji oboljelih učenika i lokalnu zajednicu.


Ipak se masovno zatvaranje škola ne smatra proporcionalno odgovarajućom mjerom u prevenciji širenja pandemije gripe A/H1N1/09 (bolest u većini slučajeva blagog karaktera), pojedinačni slučajevi zatvaranja su mogući uz adekvatna obrazloženja. Menadžment škole u konzultaciji s Ministarstvom obrazovanja i Ministarstvom zdravstva, na razdoblje od 7 do 14 dana, može osloboditi od nastave učenike jednog ili više razreda u kojima je registrirana laboratorijski potvrđena pandemijska gripa ili može zatvoriti školu ukoliko se procijeni da će to biti korisno u sprječavanju pojave epidemije u školi. Preporuke su privremenog karaktera i podložne izmjenama i dopunama u skladu s epidemiološkom situacijom.
Opširnije u današnjem broju Tuzlanskog lista...
Priprema: Dr.med. sci. Sead Ahmetagić,Direktor klinike za zarazne bolesti i član Kantonalnog koordinacijskog tima za prevencijui ograničavanje širenja virusa A/H1N1/


(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu