Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Planeta se zagrijava, sumnje u to više nema. Katastrofe neizbježne!!!

Go down

Network | Pribava Planeta se zagrijava, sumnje u to više nema. Katastrofe neizbježne!!!

Komentar by Admin on Wed 09 Dec 2009, 02:20

Prva decenija ovog stoljeća "daleko je" najtoplija otkako je počelo mjerenje temperatura meteorološkim instrumentima, saopćili su Britanska meteorološka služba i Svjetska meteorološka organizacija. Njihove analize također pokazuju da će 2009. sasvim sigurno biti najtoplija godina u 16 godina mjerenja temperatura.


Pogoršani uslovi El Nina, uz zagrijavanje koje izaziva efekat staklenika izazvan ljudskim aktivnostima, uveli su 2009. u "vodećih deset" godina kada su u pitanju visoke temperature, prenosi u utorak BBC. Američka svemirska agencija NASA nagovijestila je kako bi se novi svjetski rekord visine temperatura mogao postići "u narednih godinu ili dvije". Naučnici Svjetske meteorološke organizacije (WMO) i Britanske meteorološke službe objavili su detalje novih analiza na klimatskom samitu UN-a u Copenhagenu.
WMO-a je saopćio da su globalne temperature u ovoj deceniji bile 0,44 stepeni Celzijusa iznad dugodišnjeg prosjeka.
- Uočili smo iznad prosječne temperature na većini kontinenata, a samo u Sjevernoj Americi temperature su bile niže od prosječnih, izjavio je generalni tajnik WMO-a Michel Jarraud.
- Mi smo u trendu zagrijavanja - nemamo nikakve sumnje u to, dodao je.
Jarraud je naglasio da konačna analiza neće biti dovršena do prvih mjeseci iduće godine; UN-ova agencija, međutim, uvijek objavljuje te zbirne cifre tokom redovnih godišnjih pregovora o klimi s ciljem da delegati dobiju posljednje informacije.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu