Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Od nove godine "BH Telecom" mjesečnu pretplatu sa 8,10 podiže na 9,80 KM

Go down

Network | Pribava Od nove godine "BH Telecom" mjesečnu pretplatu sa 8,10 podiže na 9,80 KM

Komentar by Admin on Sun 06 Dec 2009, 21:13


Cijene mjesečne pretplate za fiksnu telefoniju sva tri telekom operatera u BiH i razgovora u većini kategorija bit će više od Nove godine.
Operateri ovo poskupljenje obrazlažu primjenom nove faze rebalansa cijena, koja stupa na snagu 1. januara, a koju propisuje Regulatorna agencija za komunikacije (RAK).

Povoljne tarife

Međutim, ovo može biti samo djelimično opravdanje. Naime, kako je za "Dnevni avaz" izjavila portparol RAK-a Amela Odobašić, RAK propisuje samo najviše, odnosno granične cijene usluga, preko kojih operateri ne mogu ići. To ne znači da oni ne mogu ponuditi tarife koje su niže od propisanih.
- Primjera radi, propisana granična cijena za mjesečnu pretplatu bit će 9,80 umjesto sadašnjih 8,55 za fizička lica, a 16,40 umjesto sadašnjih 16,36 za pravna - kazala nam je Odobašić.
Ona podsjeća da je proces rebalansa počeo 2005., radi ujednačavanja tarifnog sistema, odnosno daljnje liberalizacije tržišta u fiksnoj telefoniji.
- Kao rezultat, trenutno u BiH devet novih operatera u fiksnoj telefoniji ima dozvolu za rad, čime su stvoreni uvjeti za korisnike da izaberu najpovoljniji paket. Također, prisustvo zdrave konkurencije trebalo bi podstaći dominantne operatere da revidiraju cjenovnike, te na taj način zaštite interese svojih korisnika - kazala nam je Odobašić.
U "M:telu" će pretplata biti skuplja za jednu KM i iznosit će 8,50. Za pretplatnike socijalnog paketa ona će biti 4,20 KM.

Više novca

"BH Telecom" mjesečnu pretplatu sa 8,10 podiže na 9,80 KM za fizička lica, odnosno 16,36 na 16,40 maraka za pravna. Socijalno ugrožene kategorije plaćat će 4,20 umjesto 3,64 KM.
Korisnici HT-a Mostar će pretplatu za privatne korisnike umjesto 8,55 plaćati 9,40 KM, a za poslovne 16,36 maraka, kao i do sada.

Cijene razgovora

Što se tiče cijena razgovora, operateri ističu da su ih u nekim kategorijama povećali, a u nekima su cijene zadržali na istom nivou, ili su ih čak snizili.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Network | Pribava Re: Od nove godine "BH Telecom" mjesečnu pretplatu sa 8,10 podiže na 9,80 KM

Komentar by Admin on Sun 06 Dec 2009, 21:16

eto nama na jednoj zici i kablovska,telefon,internet,,nista dzabe nema,,sad ce nam narode biti jos gore Cool

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu