Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Danas na Aerodromu u Tuzli doček hadžija. Niko od njih nije imao zdravstvenih problema

Go down

Network | Pribava Danas na Aerodromu u Tuzli doček hadžija. Niko od njih nije imao zdravstvenih problema

Komentar by Admin on Sun 06 Dec 2009, 21:06


Hadžije iz BiH koje putuju autobusima stigle su u petak navečer u grad Nevšehir na jugu Turske. Jučerašnji dan su proveli u obilasku Konje, dok su se navečer uputili u pravcu Istanbula. Oni bi u BiH trebali stići u utorak, 8. decembra.Hadžije koje putuju avionom i dalje se nalaze u Meki, gdje obilaze njene znamenitosti. Oni su tako jučer posjetili pećine Sevr i Hira, Arefat, Muzdelifu, Minu, te obavili umru. Dan ranije oni su boravili u haremu Kabe, gdje su ujedno i klanjali džuma-namaz.
Dva aviona s hadžijama s područja tuzlanskog, banjalučkog, bihaćkog i goraždanskog muftijstva danas popodne, odnosno večeras će doputovati na Aerodrom u Tuzli. Riječ je o većoj grupi hadžija. Dio hadžija u BiH treba stići i sutra, a ostali letovima 8. i 9. decembra.
Prema riječima Nezima Halilović a, zamjenika glavnog vodiča, sve hadžije su dobro i nije bilo nikakvih ozbiljnijih zdravstvenih problema. Ove godine kod naših hadžija nije zabilježen nijedan smrtni slučaj niti je bilo zaraženih virusom svinjske gripe.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu