Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Doboj:Deminer Edin Imamović smrtno stradao. Adil Mujagić (39) iz Poljica Lukavac teže povrijeđen!!

Go down

Network | Pribava Doboj:Deminer Edin Imamović smrtno stradao. Adil Mujagić (39) iz Poljica Lukavac teže povrijeđen!!

Komentar by Admin on Fri 04 Dec 2009, 00:11


Jedan deminer je smrtno stradao, a drugi je teže ozlijeđen aktiviranjem mine PROM 1 danas oko 11:30 sati na zadatku "Makljenovac 30 TAP", općina Doboj. Poginuo je Edin Imamović (37), zvani Strikan, iz Zavidovića, dok je teške tjelesne povrede zadobio je Adil Mujagić (39) iz Poljica kod Lukavca
Do nesreće je došlo tokom operacija deminiranja (čišćenje), gdje radove izvodi lokalna komercijalna deminerska organizacija NN Ivša. Prema do sada dostupnim informacijama tijelo poginulog je još uvijek u minskom polju a drugi povrijeđeni je u bolnici u Doboju i dobro se osjeća. Zadatak (radilište) površine 33.560 metara kvadratnih otvoren je 23. novembra i dosad je obrađena jedna trećina zadate površine, gdje su pronađeni jedna mina i tri neeksplodirana ubojna sredstva (NUS). Centar za uklanjanje mina u BiH (BHMAC) trenutno provodi istragu, nakon čega će biti više informacija o uzrocima koji su doveli do ove deminerske nesreće.Dosad je u Bosni i Hercegovini stradalo 99 deminera od čega 43 sa smrtnim ishodom, priopćeno je iz BHMAC-a.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu