Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Sutra kreće prva grupa hadžija. Ove godine na hadž ide 1.865 vjernika iz Bosne i Hercegovine

Go down

Network | Pribava Sutra kreće prva grupa hadžija. Ove godine na hadž ide 1.865 vjernika iz Bosne i Hercegovine

Komentar by Admin on Fri 06 Nov 2009, 17:29


Putem Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice BiH ove godine će iz BiH na Hadž putovati 1865 hadžija (765 kopnom i 1.100 avionima) s tim da hadžije koje putuju kopnom na put polaze već sutra, 7. novembra.Oni će biti podijeljeni u dvije grupe: prvi dio od devet autobusa s hadžijama sarajevskog, zeničkog i goraždanskog muftijstva kreće ispred džamije Kralj Fahd u Sarajevu, nakon klanjanja sabah namaza, ( u 7.00 sati) pravcem Rogatica - Višegrad - granični prijelaz Dobrun, Titovo Užice - Čačak - Kraljevo - Kruševac - Aranđelovac, itd..
Druga grupa od šest autobusa s hadžijama tuzlanskog, bihaćkog, travničkog, banjalučkog i mostarskog muftijstva, kreće ispred džamije Princa Abdullaha u Tuzli u 13.00 sati pravcem Bijeljina - granični prijelaz Rača, Kuzmin - Beograd, itd.
Glavni koordinatori putovanja kopnom i vodiči su Mirsad ef. Kalajdžić i Safet ef. Karahmetović.Njihov dolazak u Medinu planirani je 15. novembra, a povratak 8. decembra.Hadžije koje u Medinu putuju avionima (sedam aviona tuniske avio kompanije Nouvel air) odlaze 14. i 15. novembra s aerodroma Dubrave - Tuzla i aerodroma u Sarajevu.Povratak hadžija koji će u Medinu otputovati avionima planiran je za 1. i 2. decembar.Glavni koordinator putovanja hadžija avionima je Izudin ef. Kruško.Glavni vodič svih hadžija iz BiH je zamjenik reisu-l-uleme hfz. Ismet ef. Spahić, a Nezim Halilović je njegov zamjenik.Sve hadžije su pored redovne vakcine protiv meningitisa, po odluci Ministarstva zdravlja Kraljevine Saudijske Arabije primile i vakcinu protiv sezonske gripe, koja je ujedno i zamjenska vakcina protiv virusa H1N1.
Hadžije će ove godine pratiti ljekarska ekipa koju sačinjava 16 ljekara i pet medicinskih tehničara.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu