Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Gračanica: U eksploziji mine smrtno stradao B.H., (12) i njegov brat Safet Hasanović (26)

Go down

Network | Pribava Gračanica: U eksploziji mine smrtno stradao B.H., (12) i njegov brat Safet Hasanović (26)

Komentar by Admin on Fri 23 Oct 2009, 00:18


Dvanaestogodišnji dječak B.H i njegov brat Safet Hasanović (26) danas su aktivirali zaostalu minu iz rata. Tom prilikom dvanaestogodišnji B.H. smrtno je stradao na licu mjesta dok je njegov brat Safet Hasanović teško ranjen i nalazi se u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla gdje je dovezen odmah poslije nesreće.
Kako javlja naš dopisnik iz Gračanice Fahrudin Kurtović oni su zajedno sa ocem Ahmetom Hasanovićem, demobilisanim borcem Armije BiH otišli na lokalitet koji je ustvari tromeđa općina Gračanica, Gradačac i Doboj u blizini Mjesne zajednice Prijeko Brdo naselje Četovija, u branje šumskih plodova. Tom prilikom dvanaestogodišnji dječak i njegov stariji brat nagazili su na minu koja je odmah i eksplodirala. Na licu mjesta i dalje se nalazi B TUN tim Federalne uprave civilne zaštite koji rade na iznošenju nastradalog dječaka. Ovo područje je proglašeno kao rizično i bilo je kandidovano za označavanje. Preciznije rečeno u pitanju je nekadašnja ratna linija razdvajanja prepuna mina.
Naš dopisnik iz Gračanice Fahrudin Kurtović prvobitno nas je, zbog opasnog i nepristupačnog terena te nemogućnosti da se brzo dodje do mjesta stradanja, izvijestio da je dvoje djece poginulo od posljedica eksplozije mine.

(Network | Pribava)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu