Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Gračanica - Otkočeni džip prignječio i usmrtio vlasnika kamenoloma

Go down

Network | Pribava Gračanica - Otkočeni džip prignječio i usmrtio vlasnika kamenoloma

Komentar by Admin on Wed 02 Sep 2009, 14:24


Jusuf Sejdinović (61), menadžer i vlasnik kamenoloma "Gramat" iz Gračanice, preksinoć oko 19.25 sati na lokaciji Drijenča u Malešićima nesretnim slučajem izgubio je život. Od zadobivenih ozljeda podlegao je na putu do UKC Tuzla.

Šokirana porodica
Do nesreće je došlo kada je Sejdinović ulazio u svoj džip "hjundai" (199-E-888), koji je bio parkiran na nizbrdici u kamenolomu "Gramat" pored korita rječice Drijenča. U pokušaju da sjedne u vozilo, ono se samo otkočilo i pošlo unazad niz nizbrdicu povukavši za sobom vozača sve do korita rijeke gdje ga je prignječilo. Mještani Malešića koji su svojim vozilima putovali regionalnom cestom pokušali su osloboditi Sejdinovića, posebno njegove noge, koje je teški terenac prignječio, a u čemu su nakon izvjesnog vremena uspjeli. Sa vidnim tjelesnim ozljedama, Sejdinović je prevezen u Službu hitne pomoći u Gračanici, a potom je upućen na UKC u Tuzlu, ali je na putu do bolnice podlegao. - Došao je da malo obiđe kamenolom i nahrani psa. Kako je došlo do toga da se džip otkoči i pođe nazad, odgura ga u rijeku i prignječi, nikome nije jasno. Šokirani smo, jer desetine radnika, a i mi iz njegove familije, živimo od ovog kamenoloma - kazao je Senad Alibašić, jedan od Sejdinovićevih zetova.

Veliki doprinos
Na mjestu nesreće stigli su i gračanički vatrogasci, ali nije bilo potrebe da interveniraju jer je Sejdinovićevo tijelo već bilo izvađeno ispod džipa. Jusuf Sejdinović kamenolom na lokaciji Drijenče kod Malešića otvorio je poslije rata. Dao je veliki doprinos u izgradnji puteva u općini Gračanica i šire, pomagao je posebno gradnju vjerskih objekata, bilo da se radilo o džamijama ili crkvama. Rudarski je inžinjer, a specijalnost mu je bila rušenje dinamitom dotrajalih visokih fabričkih dimnjaka, što je uradio u Zenici i Brčkom. Kamenolom tokom jučerašnjeg dana nije radio, a dženaza nastradalom bit će obavljena danas na mezarju Šabuša u Gračanici.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu