Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Porezna uprava FBiH izvršila 1.573 kontrole poreznih obveznika i stavila katanac na 152 objekta

Go down

Network | Pribava Porezna uprava FBiH izvršila 1.573 kontrole poreznih obveznika i stavila katanac na 152 objekta

Komentar by Admin on Tue 25 Aug 2009, 23:24


Inspektori Porezne uprave FBiH u skladu s odlukom Vlade Federacije BiH, od 13. jula do 24. augusta, pored redovnih aktivnosti izvršili su 1.573 kontrole poreznih obveznika u popodnevnim, noćnim i ranim jutarnjim satima na području Federacije BiH i zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zatvorili 152 objekta.Predmet kontrola bila je provjera zakonitosti poslovanja, evidentiranje prometa, zapošljavanje radnika u skladu sa zakonom i rad bez odobrenja nadležnog organa, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH. Zbog utvrđenih nepravilnosti rada bez odobrenja, neevidentiranja prometa i upošljavanja 285 neprijavljenih radnika, izdato je 912 prekršajnih naloga u vrijednosti od 926.850 KM.
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izdali su 254 rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti i 169 rješenja o obustavi poslovnih aktivnosti.
Kontrole su izvršene u pekarama, mesnicama i u ugostiteljskim radnjama na području Federacije BiH. U Sarajevskom kantonu kontrolirano je 312 objekata u kojima je pored ostalih nepravilnosti zatečeno 111 neprijavljenih radnika, a zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 40 objekata. U Hercegovačko neretvanskom kantonu kontrolirana su 222 objekta u kojima je zatečeno 28 neprijavljenih radnika. Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su 23 objekta. Inspektori su kontrolirali i 297 objekata na području Kantona Tuzla u kojima su zatekli 41 neprijavljenog radnika i privremeno zapečatili 37 objekata.U Srednjobosanskom kantonu kontrolirana su 124 objekata u kojima je pored ostalih nepravilnosti zatečeno 30 neprijavljenih radnika. Zbog utvrđenih nepravilnosti na području ovog kantona privremeno su zapečaćena 33 objekta. U toku kontrola 186 objekata u Posavskom kantonu zatečeno je 14 neprijavljenih radnika i zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno sedam objekata.
I u drugim kantonima u kojima su izvršene kontrole objekata utvrđene su također nezakonitosti u poslovanju, upošljavanje neprijavljenih radnika, neevidntiranje prometa putem registar blagajni te rad bez odobrenja nadležnog općinskog organa.
Porezna uprava FBiH će nastaviti kontrolu zakonitosti poslovanja ostalih poreznih obveznika u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i ostalim poreznim zakonima.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu