Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Nakon pronalaska droge u Gračanici: Vlasnicima buregdžinice "Ćiro" predložen pritvor

Go down

Network | Pribava Nakon pronalaska droge u Gračanici: Vlasnicima buregdžinice "Ćiro" predložen pritvor

Komentar by Admin on Mon 24 Aug 2009, 01:24


Kantonalni tužilac iz Tuzle Hajrudin Mujanović jučer je ispitao braću Edina i Zlatana Mujkića, vlasnike buregdžinice „Ćiro“ iz Gračanice, u kojoj je pronađena plantaža za uzgoj kanabisa, te laboratorij za preradu marihuane. Tužilac Mujanović je općinskom sudu u Gračanici, prema čijem je nalogu u petak i izvedena spektakularna akcija, predložio da se uhapšenima odredi jednomjesečni pritvor.

- Oni su, nema sumnje, počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga u podrumu iznajmljenog objekta u Gračanici. Sada je sve do suda, njima će za ova krivična djela biti suđeno na Općinskom sudu u Gračanici - izjavio je „Dnevnom avazu“ kantonalni tužilac Hajrudin Mujanović.
Akcija policije Tuzlanskog kantona koju su izveli pripadnici jedinice za podršku, kriminalistički inspektori i stručnjaci za narkotike Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u petak u pretresu podrumskih prostorija buregdžinice „Ćiro“ urodila je plodom. Pronađena je plantaža kanabisa u šezdesetak saksija, u kojima se droga uzgajala uz sve stvorene uvjete, ventilaciju s nekoliko ventilatora, aparate za mjerenje temperature, odgovarajuće svjetlo.Sve je bilo izuzetno kamuflirano, stepenište podruma neuredno i niko nikada ne bi pomislio da se ispod buregdžinice nalazi plantaža droge i postrojenja za njezinu preradu, pakovanje i distribuciju.Potez braće Mujkić, poznatih ugostitelja, da u istoj zgradi gdje su pravili bureke, sirnice, zeljanice, ćevape, uzgajaju i prerađuju drogu u Gračanici je naišao na brojne osude.

Opomena i poziv na akciju

Ti momci su, kao što se zna, razvili posao, našli su se u ugostiteljstvu i ne znam šta ih je vodilo da odu u ovu pošast. Ovo je opomena svima da je droga u srcu Gračanice. Ide školska godina, roditelji, nastavnici, političari, policija i ljekari, svi se moramo dići i ovom problemu se više posvetiti, jer posljednji slučaj opominje da je droga i u našem gradu - izjavio je načelnik općine Gračanica Nusret Helić.


(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu