Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Tuzlanski kanton: Posao izgubilo oko 300 radnika u preduzećima za preradu drveta

Go down

Network | Pribava Tuzlanski kanton: Posao izgubilo oko 300 radnika u preduzećima za preradu drveta

Komentar by Admin on Fri 21 Aug 2009, 00:02


Od početka godine oko 300 radnika zaposlenih u preduzećima za drvopreradu sa područja Tuzlanskog kantona ostalo je bez posla. Najviše radnika otpušteno je u živiničkom „Konjuhu" oko 200, iz gračaničke „Jadrine 40, iz fabrike namještaja u Gradačcu 20, dok je 3o radnika iz Javnog preduzeća „Šume Tuzlankog kantona" penzionisano. Zbog složenih uslova poslovanja proizvodi bh. kompanija sve teže pronalaze svoje mjesto na tržištima van granica naše zemlje. Poduzetnici iz drvoprerađivačke industrije negoduju zbog činjenice da u poslijeratnom periodu nije bilo novčanih poticaja za tu privrednu granu.
Vlasnici preduzeća ne očekuju direktne finansijske injekcije. Ipak, Sindikat radnika uposlenih u drvopreradi zatražio je da se izjednači položaj svih proizvođača namještaja, te da se formira jedinstvena cijena trupaca, čime bi se stvorile pretpostavke za jeftiniji finalni proizvod. Nadležne institucije još uvijek nisu odgovorili na zahtjeve koji su upućeni od Sindikata.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu