Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Odobrena sredstva: Milion i pol KM za zapošljavanja mladih bez radnog iskustva

Go down

Network | Pribava Odobrena sredstva: Milion i pol KM za zapošljavanja mladih bez radnog iskustva

Komentar by Admin on Fri 07 Aug 2009, 00:35


Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje je na sjednici održanoj 4.8.2009. godine donio Odluku o odobravanju sredstava za sufinansiranje zapošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva u
Na Javni poziv za učešće u Programu, koji je objavljen 1. juna u dnevnim listovima i trajao do 30. juna 2009. godine, prijavila se se 304 poslodavca, od čega su njih 196 ispunjavali uslove. Oni su iskazali potrebu za zapošljavanjem ukupno 397 mladih osoba sa evidencije nezaposlenih, od kojih je 214 osoba sa visokom (VSS), 15 osoba sa višom (VŠS), 106 osoba sa srednjom stručnom spremom (SSS), te 62 osobe sa trećim stepenom obrazovanja (KV). Ovaj Program podrazumijeva sufinansiranje zapošljavanja mladih osoba sa evidencije nezaposlenih u trajanju od 12 mjeseci za osobe sa visokom (450 KM mjesečno) i višom stručnom spremom (400 KM mjesečno), odnosno u trajanju od šest mjeseci za osobe sa srednjom stručnom spremom (350 KM mjesečno) i trećim stepenom obrazovanja (300 KM mjesečno).

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu