Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Nezapamćeno nevrijeme u Lukavcu...Velike materijalne štete...

Go down

Network | Pribava Nezapamćeno nevrijeme u Lukavcu...Velike materijalne štete...

Komentar by Admin on Thu 06 Aug 2009, 01:42


Tokom jučerašnjeg poslijepodneva Lukavac i okolna naselja je zahvatilo nezapamćeno nevrijeme. Tokom noći i danas sve raspoložive ekipe su na terenu. Jedinice Civilne zaštite i vatrogasci uklanjanju oborena stabla na tri lokacije i to na Trgu Bremena, u Rudarskoj ulici i na novom putu prema Bistarcu. U toku je i ispumpavanje vode iz Osnovne škole u Turskom Lukavcu a mnogobrojni stanari noć su proveli na otvorenom ili kod komšija jer su im poplavljeni stanovi, uglavnom stanovi u podrumima i na prizemlju.
Velike materijalne štete pretrpjela je i kino dvorana u Domu kulture u Lukavcu a šteta je bilo i na automobilima na kojima su polupana stakla od leda. Sve raspoložive ekipe su na terenu.
"Prema prvim informacijama prikupljenim sa terena bujične poplave su prouzrokovale plavljenje desetak stambenih i oko dvadesetak pomoćnih objekata u mjesnim zajednicama Lukavac Grad, Bistarac Gornji i Bistarac Donji a saobraćaj na putnim komunikacijama je otežan zbog nataloženog mulja i smeća. Trenutno je u prekidu samo saobraćaj na lokalitetu "Podvožnjaka" u MZ Lukavac Grad a svi ostali putni pravci su prohodni. Osim materijalnih šteta nisu zabilježeni slučajevi stradanja građana", navodi se u izvještaju pomoćnika načelnika općine za poslove civilne zaštite.
Procjenjuje se šteta..

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu