Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Prvi u Federaciji - Od septembra video nadzor u školama TK

Go down

Network | Pribava Prvi u Federaciji - Od septembra video nadzor u školama TK

Komentar by Admin on Tue 28 Jul 2009, 01:16


Neke srednje škole u FBiH uskoro bi mogle postati znatno sigurnija mjesta za učenike. Jedna od glavnih autorica i koordinatorica projekta za siguran prevoz i smještaj učenika u školama Nermina Horozić iz Tuzle najavljuje da će od naredne školske godine početi instaliranje video nadzora u Tuzlanskom kantonu.

Prvi u Federaciji
- Već su završeni svi pripremni poslovi za instaliranje video nadzora u Gimnaziju "Ismet Mujezinović" u Tuzli, a do kraja kalendarske godine i u tuzlansku Gimnaziju "Meša Selimović". To će biti prve srednje škole u FBiH koje će dobiti video nadzor.
Za godinu i po u sve škole u FBiH biće ugrađen video nadzor, najavljuje Nermina Horozić.
Federalna ministrica obrazovanja Meliha Alić dala je podršku i najavila da će ovo biti pilot-projekt na planu osiguranja većeg stupnja sigurnosti prevoza i boravka učenika u školama. Projektu su punu podršku dali i ministar pravosuđa Feliks Vidović, te ministar saobraćaja Nail Šećkanović, koji je predložio amandman na zakon o zaštitarima u autobusima za prevoz učenika. Ovaj projekt tretira i prevoz učenika. Po trenutnim zakonskim rješenjima, besplatno se mogu voziti učenici osnovnih škola kojima je škola udaljena četiri i više kilometara, dok srednjoškolci nemaju tu mogućnost.

Besplatno i srednjoškolcima
- Mi smo dali niz prijedloga za podizanje sigurnosti učenika, od uvođenja zaštitara, do posebnog obilježavanja i tretmana autobusa za učenike. Osim toga, predložili smo da i srednjoškolcima, koji su udaljeni od škole više od pet kilometara, država subvencionira prevoz, što bi uz komercijalni popust firme, omogućilo znatno jeftiniji prevoz srednjoškolaca, najavljuje Nermina Horozić.

(oslobođenje-Vehid Jahić)

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu