Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Nakon svađe u BiH, najbogatiji Bošnjak želi graditi u Hrvatskoj

Go down

Network | Pribava Nakon svađe u BiH, najbogatiji Bošnjak želi graditi u Hrvatskoj

Komentar by Admin on Sun 19 Jul 2009, 19:42

"Mesić je stari lisac, zna on gdje je lova." Tako su susret na Hvaru hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i turskog multimilijardera Tarika Šare opisali gospodarstvenici iz BiH.


Tarik Šare u društvu Željka Keruma

"Mesić je stari lisac, zna on gdje je lova." Tako su susret na Hvaru hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i turskog multimilijardera Tarika Šare opisali gospodarstvenici iz Bosne i Hercegovine, koji još od 1998. rone suze za bogatim Turčinom bošnjačkih korijena, kojega je američki list Forbes, s kapitalom od 1,6 milijardi eura, prošle godine stavio na 256. mjesto najbogatijih ljudi svijeta.

Nemamo što razgovarati
Tarik Šara, predsjednik uprave turskog graditeljskog konzorcija Enke, razgovarao je 1998. s tadašnjim članovima Predsjedništva BiH Alijom Izetbegovićem, Živkom Radišićem i Antom Jelavićem o gradnji autoceste kroz BiH, na međunarodnom koridoru 5C.

Kanio je formirati poduzeće Bechtel-Enka, na čijem je čelu trebao biti Charles Redman, nekadašnji izaslanik američkog predsjednika Clintona za Balkan.

Investicijski naum multimilijardera spriječili su političko-gospodarski lobiji tadašnjeg premijera Federacije BiH Edhema Bičakčića i sadašnjeg bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića. Federalni premijer protivio se Šarinoj ideji da tursko-američki konzorcij Bechtel-Enka novac za gradnju namakne kreditima uz državno jamstvo BiH.

- Ako je tako - rekao je turski bogataš nakon što nije dobio zeleno svjetlo - onda mi više nemamo o čemu razgovarati. Želim vam uspjeh u tom projektu.

No, moram reći, a ne bih volio da budem pogrešno shvaćen: dovoljno sam bogat, a imam i dosta iskustva u ovim poslovima - ako s konzorcijem Strabag-Buik realizirate ijedan kilometar autoceste po tome modelu, ovdje, pred svima vama, obećavam da ću ga pozlatiti.

Gradi u Albaniji
Umjesto u BiH, konzorcij Bechtel-Enka ubrzo gradi 61 kilometar autoceste u Albaniji. Sad žele ulagati u infrastrukturne projekte u Hrvatskoj.

Nakon razgovora sa Šarom, splitski gradonačelnik Ž. Kerum najavljuje da će Enka graditi tunel ispod zapadne i istočne obale gradske luke, most prema Kaštelima, tunel prema Vučevici...

(Vecernji.hr)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu