Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Državljanke BiH žrtve trgovine ljudima!

Go down

Network | Pribava Državljanke BiH žrtve trgovine ljudima!

Komentar by Admin on Mon 13 Jul 2009, 00:37


Trgovina ljudima u Bosni i Hercegovini i dalje je prisutna. Iako je evidentan blagi pad ili stagnacija ove vrste kriminalnih aktivnosti, za razliku od ranijeg perioda kada su žrtve trgovine bile najčešće strane državljanke, u posljednje vrijeme žrtve su uglavnom državljanke Bosne i Hercegovine, kojima se trguje radi seksualne eksploatacije.
Broj registriranih žrtava trgovine ljudima u BiH je u blagom padu, ali se zato povećava broj državljana BiH među žrtvama. U prošloj godini su evidentirane 33 žrtve trgovine ljudima, od čega je 31 bila državljanin BiH.
Iako se ljudima trguje uglavnom zbog seksualnoe eksploatacije, državni koordinator za borbu protiv ove vrste kriminala Samir Rizvo ističe da su zabilježeni i drugi oblici iskorištavanja žrtava.
Na sudovima u Bosni i Hercegovini tokom prošle godine podignuta je 21 optužnica zbog trgovine ljudima. Sve su potvrđene, a izrečeno je 14 presuda.
Rizvo ističe da nije realno očekivati da se ovaj fenomen u potpunosti iskorijeni, jer je riječ uglavnom o organizovanom kriminalu. Za njegovo efikasnije suzbijanje neophodno je donijeti jasne zakone i njihovu prvedbu kroz bolju koordinaciju nadležnih organa na svim nivoima učiniti efikasnijom.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu