Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Nove tablice i dozvole u junu ili septembru

Go down

Network | Pribava Nove tablice i dozvole u junu ili septembru

Komentar by Admin on Mon 30 Mar 2009, 20:45

Od Agencije se čeka tumačenje odredbi Zakona o javnim nabavkama...


Izgled novih registarskih tablica

Izdavanje novih saobraćajnih dokumenata, odnosno potvrda o vlasništvu i registraciji vozila, te registarskih tablica moglo bi biti prolongirano za početak juna ili septembra iako su pripreme privedene kraju, saznaje "Dnevni avaz" u Ministarstvu komunikacija i prometa BiH. Do sada je početak ovog procesa odgađan nekoliko puta, a prvi rok trebao je biti 1. januar ove godine.

- S obzirom na to da procedura javnih nabavki za tablice još nije privedena kraju, ne zna se tačno kada će proces početi, to jest hoće li to biti 1. juni ili 1. septembar. Ništa ne možemo tačno tvrditi, jer imamo proceduru javnih nabavki i proces uvezivanja stanica tehničkog pregleda u Republici Srpskoj i Brčko Distriktu. To su dva preduvjeta za početak izdavanja novih dokumenata i tablica - objašnjava Dario Bušić, šef Odsjeka za drumski i željeznički transport pri Ministarstvu.

Iako je ranije bilo najava da bi izdavanje potvrda moglo početi ranije, odlučeno je da počne u isto vrijeme kada i izdavanje tablica.

U Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) kažu nam da je zbog nedovoljnog broja ponuda poništen prvi tender od prošle godine za nabavku opreme i potrošnog materijala. Raspisan je drugi, na kojem je rok za podnošenje prijava bio 16. septembar 2008.

Tender je podijeljen u četiri grupe: oprema za personalizaciju tablica, nepersonalizirane registarske tablice i folije za bojenje tablica, potvrda o vlasništvu vozila i potvrda o registraciji vozila, te unutrašnji i vanjski stikeri. Izvođači su odabrani za sve grupe osim za nepersonalizirane registarske tablice i folije za bojenje, gdje je uslijedio žalbeni postupak koji razmatra Ured za razmatranje žalbi BiH.

Agenciji za javne nabavke upućen je zahtjev za tumačenje pojedinih odredbi Zakona o javnim nabavkama i pružanje savjetodavne pomoći kako bi se procedura okončala što prije. Tumačenje se još čeka, što je, kako kažu u IDDEEA-i, razlog odugovlačenja.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu