Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Autoput gotov do proljeća

Go down

Network | Pribava Autoput gotov do proljeća

Komentar by Admin on Mon 29 Jun 2009, 02:55

BANJA LUKA - Autoput od Banjaluke do Gradiške/Bosanske Gradiške će biti sigurno završen do proljeća iduće godine, iako će se svim snagama nastojati da se radovi, kao što je i planirano, okončaju do kraja siječnja, kaže Dušan Topić, direktor Javnog poduzeća "Autoputevi RS".


- Kako sada stvari stoje kasni se sa ugovorenom dinamikom, ali imamo čitavu građevinsku sezonu pred nama - ističe Topić, dodajući da će se što više pokušati isforsirati izvođači da se nadoknadi propušteno, prenose Nezavisne.

On podsjeća da su glavni razlozi usporavanja radova bili problemi sa eksproprijacijom, ali i nesnalaženje stranih izvođača bez iskustva u našoj zemlji. Izvođači su potvrdili da će intenzivirati radove na dionicama.

Sergej Đukić, glavni inženjer italijanske tvrtke "Vidoni" koja je zadužena za gradnju dijela dionice od 6,72 kilometra, tvrdi da će oni posao sigurno završiti iduće godine.

On nije mogao potvrditi da će radovi, kao što je ugovorom predviđeno, biti završeni do početka ožujka zbog problema sa kojima se susreću na terenu, a na koje ne mogu utjecati.

Podsjeća kako su prošle godine imali veliki zastoj zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa, što ih je sprečavalo da rade punim kapacitetima, dodajući da su ti problemi konačno riješeni.

"Ove godine muku mučimo s vremenom i kišom koja nam ne dozvoljava intenzivniji tempo rada", govori Đukić.

On objašnjava kako se trenutno radi na stabilizaciji podloge autoputa, odnosno zemljanim radovima koje je veoma teško izvoditi na mokrom tlu jer se mašine lako zaglavljuju u blatu.

(Pincom.info)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu