Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Testna faza izdavanja biometrijskih putnih isprava počinje funkcionirati od 1. jula

Go down

Network | Pribava Testna faza izdavanja biometrijskih putnih isprava počinje funkcionirati od 1. jula

Komentar by Admin on Tue 23 Jun 2009, 21:01


Novi sistem za biometrijske putne isprave će u testnoj fazi početi funkcioniranje od 1. jula, saopćeno je iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA). Istog dana u funkciju će biti stavljen i novi sistem za evidenciju JMB-a, prebivališta i boravišta građana, kao i vozačkih dozvola.Od 1. do 6. jula vršit će se migracija podataka i aplikacija na novi hardver te finalno testiranje i podešavanje sistema. S obzirom na to da proces proizvodnje dokumenata mora biti završen do 1. jula, nadležni organi (MUP-ovi) će zaključno s 26. junom prestati s prijemom zahtjeva za izdavanje putnih isprava.Zahtjevi za izdavanje ličnih karata i vozačkih dozvola primat će se do 30. juna u 16:00 sati.
Za izdavanje putnih isprava će kao i do sada biti nadležni organi unutrašnjih poslova u BiH, MUP-ovi.Zbog ovih aktivnosti od 1. do 6. jula neće raditi sistemi u nadležnosti Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) ni sistemi nadležnih organa koji koriste podatke iz navedenih sistema: evidencija JMB-a, prebivališta i boravišta građana, evidencija vozačkih dozvola, registracija motornih vozila i registar novčanih kazni.U ovom periodu građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje dokumenata (lična karta, vozačka dozvola, putna isprava), niti registrirati vozilo. Preuzimanje već izrađenih dokumenata bit će moguće u ovom periodu.Sistem za izdavanje biometrijskih putnih isprava bi trebao da bude u potpunosti funkcionalan 6. jula. Iz IDDEEA-e napominju da je prelazak na novi sistem zahtjevna operacija koja će sigurno dovesti do niza kratkih zastoja. Zato mole sve građane da strpljenjem i razumijevanjem olakšaju migraciju podataka i pokretanja sistema za izdavanje biometrijskih putnih isprava u testnoj fazi jer na taj način daju svoj doprinos viznoj liberalizaciji.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu