Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

U FBiH godišnje nestane 75 djece a za njih 45 još uvijek se traga...

Go down

Network | Pribava U FBiH godišnje nestane 75 djece a za njih 45 još uvijek se traga...

Komentar by Admin on Wed 10 Jun 2009, 14:22


U zadnje tri godine na području FBiH prosječno se evidentira nestanak 75 djece, odnosno maloljetnika, a za 45 djece još se uvijek traga. U razdoblju od 2007. do 5. lipnja 2009. godine Centar za forenziku i podršku Federalne uprave policije evidentirao je 220 prijavljivanja maloljetnika koji su se udaljili od svojih prebivališta i boravišta. Od tog broja, na području FBiH do 5. lipnja ove godine izvršena je obustava traganja za 175 osoba, dakle još uvijek se traga za 45 maloljetnika, priopćeno je FENI iz Federalne uprave policije. Iz te uprave napominju kako među navedenima ima više osoba koje su recidivi te da ti podatci predstavljaju ukupan broj nestanka i udaljavanja od mjesta prebivališta, odnosno boravišta maloljetnika.
Na naš upit s čime je najčešće povezan nestanak djece i jesu li u pitanju otmice, bježanja ili seksualna iskorištavanja, nismo mogli dobiti precizan odgovor, jer županijska ministarstva unutarnjih poslova koja upućuju zahtjev za raspisivanje potrage, prilikom prijavljivanja i pronalaska osoba koje se potražuju kao nestale, nisu u obvezi navoditi razloge njihova nestanka. Također, nismo dobili odgovor ni na naše pitanja postoji li u FBiH SOS telefon specijaliziran samo za prijavljivanje nestanka djece što je, zbog sve većeg broja nestanka djece, slučaj u nekim zemljama Europske unije. Prema podatcima organizacije Missing Children Europe, broj nestale djece sve je veći. Prijave za nestanak uključuju otmice, bježanja i seksualno zlostavljanje, s čime je i najčešće povezn nestanak djece.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu