Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Pronađena još tri tijela putnika Airbusa

Go down

Network | Pribava Pronađena još tri tijela putnika Airbusa

Komentar by Admin on Sun 07 Jun 2009, 20:00

Pripadnici brazilske mornarice u nedjelju su pronašli još tri tijela putnika stradalih padom Air Franceovog Airbusa 330.


Brazilsko vazduhoplovosto je također poslalo poruku da su na sredini Atlanskog okeana uočili još nekoliko tijela, te su na to mjesto poslane mornarice.

Jučer su pronađena tijela dvojice muškaraca koji su bili na kobnom letu, tako da se ukupan broj pronađenih tijela za sada popeo na pet.

Brazilske vojne mornarice neprestano tragaju za tijelima stradalih pretražujući prostor na kojem je Airbus, vjerovatno, pao.

Stručnjaci su danas također objavili da je Airbus, najvjerovatnije, pao zbog toga što su senzori za mjerenje brzine bili neispravini.

Iz Air Francea su potvrdili da su prije godinu dana ukazali na problem kvara senzora tokom letova na A330 i A340, no mjerači brzine nisu promijenjeni, jer se smatralo da ne mogu uzrokovati pad aviona.

Na kobnom letu 447, koji je u ponedjeljak pao u vode Atlanskog okeana, nalazilo se 228 putnika i pretpostavlja se da niko od njih nije preživio.

Jučer su stručnjaci objavili da je prije pada Airbus 330 poslao 24 automatske poruke u manje od pet minuta o kvaru i prekidu rada uređaja. Te poruke avioni šalju ukoliko je autopilot isklučen, te stručnjaci još uvijek ne mogu sa sigurnošću utvrditi da li je autopilot bio neispravan ili je namjerno isključen.

Istraživači se trenutno nadaju da će uspjeti pronaći crnu kutiju uz pomoć koje bi dobili odgovore na tražena pitanja, te trenutno nekoliko brodova sa naprednom radarskom opremom traga za crnom kutijom.

(Sarajevo-x.com)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu