Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

U Fabrici cementa Lukavac puštena u pogon nova proizvodna linija

Go down

Network | Pribava U Fabrici cementa Lukavac puštena u pogon nova proizvodna linija

Komentar by Admin on Fri 05 Jun 2009, 01:02


U Fabrici cementa u Lukavcu puštena je u pogon nova proizvodna linija kapaciteta 2.000 tona dnevno. Time je udvostručen dosadašnji kapacitet, a sa proizvodnih traka ove tvornice godišnje će silaziti 600 hiljada tona klinkera i 800 hiljada tona cementa. Osim što s novom linijom postaje najveći proizvođač ovog građevinskog materijala u Bosni i Hercegovini, lukavačka tvornica svrstava se među tri tehnološki najmodernije cementare u Evropi.
Uprkos recesiji, austrijska Asamer grupa je u planiranom roku, bez zastoja i finansijskih teškoća, okončala drugu fazu ulaganja u Lukavcu, vrijednu preko 80 miliona KM. Radovi na novom proizvodnom pogonu, kapaciteta 2 hiljade tona dnevno, trajali su 15 mjeseci. U realizaciji ove investicije, navodi predsjedavajući Nadzornog odbora Kurt Asamer, učestvovalo je 120 kompanija kao isporučioci i izvođači radova. Vlasnici Cementare ističu izuzetan doprinos čak 66 bh. firmi, koji su svoj posao odradili profesionalno, kvalitetno i na vrijeme.
Angažovanost lokalnih firmi u ovoj fazi izgradnje fabrike doprinosi razvoju lokalnih kompanija, napretku privrede ove regije i ukupne bh. ekonomije. Novi kapaciteti postaju i veći potrošač struje, domaćeg uglja, krečnjaka, angažovaće se više transportnih vozila. Od svega, ističe član uprave Karol Podhora, višestruku matrijalnu korst imaće bh. ekonomija.
Puštanjem u pogon novog proizvodnog pogona udvostručen je dosadašnji kapacitet, a sa proizvodnih traka ove tvornice godišnje će silaziti 600 hiljada tona klinkera i 800 hiljada tona cementa. Osim što s novom linijom postaje najveći proizvođač ovog građevinskog materijala u Bosni i Hercegovini, lukavačka tvornica svrstava se među tri tehnološki najmodernije cementare u Evropi.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu