Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Evropska komisija će 12. juna predočiti BiH izvještaj o ispunjavanju obaveza iz Mape puta za ukidanje viza

Go down

Network | Pribava Evropska komisija će 12. juna predočiti BiH izvještaj o ispunjavanju obaveza iz Mape puta za ukidanje viza

Komentar by Admin on Thu 04 Jun 2009, 16:14

Bosni i Hercegovini će 12. juna u Briselu biti uručen ažurirani izvještaj Evropske komisije (EC) o spremnosti BiH za ispunjavanje obaveza iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima, potvrđeno je Feni iz Delegacije EC-a u BiH.


-Tada će biti rečeno šta je urađeno, a što još treba uraditi na putu ukidanja viza za građane BiH, izjavila je glasnogovornica Delegacija EC-a u BiH Zora Stanić.

Ambasador BiH u misiji EU u Briselu Osman Topčagić smatra da u ovom izvještaju neće biti nekih iznenađenja, s obzirom na to da je već poznato šta je BiH ostalo da uradi na ovom planu.

Ističe da je najvažnije da sada bh. vlasti punu pažnju posvete usvajanju potrebnih zakona te da uvođenje biometrijskih pasoša ide planiranom dinamikom.

-Ako nemamo ispunjenu Mapu puta teško možemo nešto postići. Zato je potrebno da u ovom periodu, dok EU radi na izvještaju i EC priprema prijedloge, uradimo što više toga, jer na osnovu toga možemo nešto tražiti i lobirati, kazao je za Fenu Topčagić.

(Fena)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu