Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Ustavno ustrojstvo usporava izgradnju autoputeva

Go down

Network | Pribava Ustavno ustrojstvo usporava izgradnju autoputeva

Komentar by Admin on Thu 04 Jun 2009, 16:07


Federalni ministar saobraćaja i komunikacija Nail Šećkanović izjavio je da komplikovano ustavno ustrojstvo države usporava izgradnju autoputeva u FBiH.

''Državni nivo ugovara kredit, pa se to onda spušta na FBiH, pa sa Federacije ide na kantone ili na Direkciju za autoputeve. Imamo proceduralnih instanci toliko da nam samo taj dio oduzima mjesece i mjesece. Ali mi, koji se bavimo operativom, ne možemo uticati na te ustavne stvari'', rekao je Šećkanović.

On je najavio da će iduće godine dionica autoputa od Kaknja do Zenice biti ogromno gradilište vrijedno oko 250 miliona KM, te da je u pripremi izgradnja još tri dionice na koridoru ''Pet ce''.

"Obavljamo pripreme da u narednoj godini ugovorimo tri preostala lota, i to Biača - Počitelj, Vlakovo - Tarčin i Svilaj - Odžak. Očekujemo da u narednoj godini mašine budu i na ovim lotovima u dužini od 66 kilometra'', rekao je Šećkanović za "Nezavisne novine".

Navodeći da je za godinu dana na naplatnim kućicama u Jošanici naplaćeno više od 10 miliona KM za samo 27 kilometara autoputa, on je rekao da se procjenjuje da bi za cijelu dionicu ceste na koridoru ''Pet ce'' ta cifra iznosila oko 180 do 200 miliona KM.
On je naveo da su razvojne banke svoje najveće kredite dale BiH za projekat ''Pet ce'', što znači da je stečeno povjerenje, i naglasio da je u ovim kriznim vremenima obezbijeđeno 510 miliona evra za autoput.

Šećkanović je rekao da "Željeznice BiH" idu sa investicijom koja će biti oko 80 miliona evra za rekonstrukciju pruge od Konjica do granice sa Hrvatskom, ističući da je licitacija završena i treba da bude izabran izvođač.

(Srna)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu