Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Novi pomor ribe u jezeru Modrac

Go down

Network | Pribava Novi pomor ribe u jezeru Modrac

Komentar by Admin on Wed 03 Jun 2009, 23:01


U jezeru Modrac ponovo pomor ribe. Potvrdio je to i jučerašnji nalaz kantonalnog vodoprivrednog inspektora. Ribolovci smatraju da se u inspekciju trebao uključiti i veterinarski inspektor, te da bi obavezno trebao biti urađen toksikološki nalaz uginule ribe. Očito da pomor ribe ne smijemo više gledati kao ekološki incident.
Za manje od mjesec od masovnog uginuća američkog somića, u jezeru Modrac ponovo pomor ribe. Ovog puta deverike. Ribolovci su zabrinuti ne samo za jezersku faunu, već i za zdravlje ljudi.
Ribari smatraju da je trebalo uraditi toksikološki nalaz uginule ribe američkog somića, a sumnjaju i u adekvatnost uzetih uzoraka. Upravo je na njihovu dojavu kantonalni vodoprivredni inspektor skupa sa Institutom za hemijsko inženjerstvo Tuzla uzeo uzorke vode na pet lokaliteta: Kiseljak, Spreča u naselju Suha, Mustin zaliv u općini Živinice, žičara i Hotel ''Senad od Bosne'' u Prokosovićima, općina Lukavac.
Inspekcijska analiza uključila je i branu ili preciznije podatke iz knjige vodostaja, ispusta i preliva. Prema ovim podacima vodostaj se kretao od 197 do 187 metara, a biološki minimum iznosio je 4,9 metara kubnih u sekundi. Inspkecija je nastavljena nadzorom ''Vodovoda i kanalizacije'' Tuzla.
Nalaz uzetihz uzoraka vode jezera Modrac trebao bi biti poznat do petka.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu