Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Švicarske firme zainteresovane za saradnju

Go down

Network | Pribava Švicarske firme zainteresovane za saradnju

Komentar by Admin on Tue 02 Jun 2009, 19:07

SIPPO u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH organizovao je danas u Sarajevu kupovnu misiju švicarskih firmi...


SIPPO (Swiss Import Promotion Programme) u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Agencijom za promociju izvoza BiH (VTK BiH/BHEPA) organizovao je danas u Sarajevu kupovnu misiju švicarskih firmi zainteresovanih za uspostavljanje poslovne saradnje s bh. drvoprerađivačima.

Misija je dio projekta za unapređenje drvne industrije i industrije namještaja u BiH pod nazivom "Unapređenje izvoza drveta industrijske namjene i namještaja iz Bosne i Hercegovine".

Predstavnici nekoliko renomiranih švicarskih firmi boravit će četiri dana u BiH s ciljem pronalaženja dugoročnih partnera za isporuku različitih elemenata od punog drveta, lijepljenih ploča i dijelova namještaja.

U situaciji poremećenih tržišnih odnosa i smanjene potražnje na globalnom svjetskom tržištu, saradnja sa stabilnim i renomiranim firmama iz Švicarske predstavlja veliku mogućnost za drvoprerađivačku industriju BiH, pa je dosad potvrđeno učešće 21 firme iz svih dijelova BiH.

Istovremeno, interes švicarskih partnera potvrđuje da bh. firme, uz dovoljno konkurentne cijene i odgovarajući kvalitet, mogu biti veoma interesantne inostranim partnerima.

SIPPO je nabavnu misiju organizirao u saradnji sa agencijom BHEPA i firmom Strik Consulting iz Sarajeva. Drvni klaster u BiH učestvuje u ovoj misiji u cilju podrške zainteresiranim članovima.

(Fena)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu