Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Domaći proizvođači u boljoj poziciji

Go down

Network | Pribava Domaći proizvođači u boljoj poziciji

Komentar by Admin on Sun 31 May 2009, 23:04

Dogovorom sa hrvatskom delegacijom o uklanjanju prepreka u trgovini poljoprivrednim proizvodima obezbjeđena je nemjerljivo bolja pozicija za proizvođače iz BiH nego što su do sada imali, izjavio je direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Drago Nedić.


"Snagom argumenata uspjeli smo da isposlujemo značajne stvari za našu proizvodnju, a što najbolje ilustruje primjer da smo poslije devet godina zabrane obezbijedili da meso i proizvodi od govedine iz BiH mogu da krenu put hrvatskog tržišta. Pokazali smo da možemo da reagujemo argumentovano, a ne politički, ekonomski... I ukoliko bi se desilo da eventualno Hrvatska ne ispoštuje ono što smo se dogovorili, mi uvijek imamo mehanizam da ponovo odgovorimo istom mjerom", naglasio je Nedić.

On je dodao da Hrvatska u ovom trenutku nije bila spremna da dozvoli da živa goveda idu iz BiH u Hrvatsku, ali i predstavnici BiH su ostali pri stavu da ni goveda iz Hrvatske ne mogu u BiH.

"Zbog obaveza prema EU, hrvatski predstavnici su zatražili da obave dodatne konsultacije, da eventualno ne bi ugrozili evropski put. Što se nas tiče, mi smo rekli da ćemo povući svoju zabranu kada oni budu spremni da povuku svoju. Kad je riječ o živoj ribi, nema apsolutno nikakvog razloga za zabranu i očekujumo da će i ovo pitanje biti riješeno, čak prije nego pitanje živih goveda", objasnio je Nedić za sutrašnje banjalučke "Nezavisne novine".

On je naglasio da nije bilo nikakvog otpora domaćih institucija i da su, sve što je dogovoreno, podržali ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević, kao i resorni entitetski ministri Radivoje Bratić i Damir Ljubić.

"Jeste da je ovo prvi put da smo kontramjerama odgovorili susjedima, ali smo na ovim pitanjima doveli hrvatskog ministra poljoprivrede u BiH da razgovara sa našim ministrima. Prihvaćeno je sve ono što smo predložili i to je najbolja potvrda da smo dobro uradili", rekao je Nedić.

(Srna)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu