Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Hakerska špijunska mreža infiltrirala se u računala vlada u 103 zemlje

Go down

Network | Pribava Hakerska špijunska mreža infiltrirala se u računala vlada u 103 zemlje

Komentar by Admin on Sun 29 Mar 2009, 14:39


Špijunski hakeri su preuzeli kontrolu nad 1295 računala


Elektronička špijunska mreža, smještena većim dijelom u Kini, infiltrirala se u računala svjetskih vlada, objavili su kanadski istražitelji.

Objavili su da su špijunski hakeri infiltrirani u 1295 računala u 103 države svijeta. Među njima su računala koji pripadaju ministrima vanjskih poslova i ambasadama, uredima američke vlade i onima povezanima sa tibetanskim duhovnim vođom Dalaj Lamom. Istražitelji kažu kako nemaju nikakvih čvrstih dokaza koji bi s ovim povezivali kinesku vlast. Peking je negirao bilo kakvu uključenost u ovu špijunsku mrežu.

>> Hakeri provalili u LHC i bili korak do kontrole nad akceleratorom

Među napadnutim veleposlanstvima su ona Indije, Južne Koreje, Indonezije, Cipra, Rumunjske, Tajlanda, Malte, Tajvana, Portugala, Njemačke i Pakistana.

Špijunska mreža prozvana Ghostnet

Ovaj izvještaj je rezultat 10-mjesečne istrage stručnjaka sa Sveučilišta u Torontu. Nakon što su ih iz Dalaj Lamina ureda zamolili da provjere ima li na njihovim računalima štetnih softvera, tzv. malwarea, kanadski stručnjaci ubrzo su razotkrili ovu veliku špijunsku mrežu. Hakeri su na kompromitirane kompjutore instalirali malware pomoću kojeg su preuzeli kontrolu nad njima i omogućili da šalju i primaju povjerljive podatke.

Kanadski stručnjaci ističu da je ovaj špijunski sustav, kojeg su prozvali Ghostnet, uglavnom usmjeren na zemlje Južne Azije. Ovo je s obzirom na broj zemalja, najveća špijunska operacija ovog tipa koja je dospjela u javnost.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu