Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Preživjeli zahvaljujući snalažljivosti

Go down

Network | Pribava Preživjeli zahvaljujući snalažljivosti

Komentar by Admin on Sun 24 May 2009, 19:00


Nakon vijesti o tome da je u Australiji doktor opšte prakse spasio život dvanaestogodišnjeg dječaka odstranivši mu ugruške krvi iz glave bušilicom, jedan britanski portal objavio je nekoliko 'sličnih' događaja gdje su osobe zahvaljujući svojoj ili liječničkoj snalažljivosti ili možda čak i 'ludosti' uspjele preživjeti.


1. Victor Yazykov bio je jedan od učesnika u trkama jahti. Potpuno sam plovio je okeanom kada je primijetio kako mu lakat crveni, zatim poprima žućkastu boju, a nakon toga je lakat postao posve bijel.

Preplašeni Yazyakov otrčao je u svoju kabinu i putem e-maila kontaktirao doktora koji mu je kazao da se radi o čiru te mu poslao priručnik kako da sam isuši čir. Preteći 13 uputa, Victor je uspješno izliječio čir i uspio spasiti ruku, a nakon toga nastavio sa trkom i na odredište stigao deseti.

2. Kako bi svima dokazao da vazektomija nije 'ništa strašno' britanski liječnik Jonathan Heatley odlučio se podvrgnuti operaciji, a samo dan nakon operacije vratio se na posao, no nakon toga otišao je i korak dalje. Samo 48 sati poslije operacije liječnik se odlučio na vožnju biciklom i kako je kazao nije imao nikakvih zdravstvenih problema nakon te smjele vožnje.

3. Britanski neurohirurg Henry Marsh 2007. godine u nedostatku potrebnih instrumenata morao se koristiti bežičnom Boshovom bušilicom kako bi potpuno svjesnom pacijentu odstranio tumor na mozgu. Kada je nestalo baterije, Marsh je morao operaciju završiti 'golim' rukama i na sreću tumor je uspješno odstranjen.

4. Kada je Steve Hidley, inače ljekar opšte prakse dobio posao u jednom zabačenom gradiću u Australiji mislio je da je njegov san ispunjen, no samo dva dana po njegovom dolasku u ordinaciju je došao pacijent koji je imao ugruške krvi u glavi. U nedostatku instrumenata, Hidley je operaciju morao izvesti uz pomoć starinske, ručne bušilice. Na sreću operacija je dobro prošla i pacijent se ubrzo oporavio.

(Sarajevo-x.com)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu