Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Kakanj: Pronađena plantaža indijske konoplje

Go down

Network | Pribava Kakanj: Pronađena plantaža indijske konoplje

Komentar by Admin on Fri 22 May 2009, 16:18

Obrađivao zasijane stabljike i nakon što je primijetio policijske službenike dao se u bijeg...


Operativnim radom na terenu, poduzimajući mjere i radnje policijski službenici Policijske uprave II Kakanj došli su do podataka da je u blizini naselja Tičići, općina Kakanj, na parceli vlasništvo E.Č. iz Kaknja, zasađen veći broj stabljika indijske konoplje.

Policija je jučer na ovoj lokaciji uočila N.Č., rođen 1960. godine, nastanjen u Tičićima, koji je obrađivao zasijane stabljike i koji se nakon što je primijetio policijske službenike dao u bijeg.

„U prisustvu kantonalnog tužitelja izvršen je uviđaj na licu mjesta i utvrđeno je da je na šest odvojenih lokacija zasijana 371 stabljika. Izvršenim vještačenjem u Odsjeku za kriminalističku tehniku MUP-a ZDK-a utvrđeno je da se radi o indijskoj konoplji od čijih dijelova se spravlja marihuana, koja sadrži psihoaktivne komponente tetrahidrokanabinol“, saopćeno je iz MUP-a ZDK-a.

Radi procesuiranja izvršioca ovog djela, policijski službenici su izvršili pretres kuće E.Č. u Tičićima i pronađeno je 20 paketića sasušene indijske konoplje umotane u aluminijsku foliju, ukupne težine 23,45 grama, 27,87 grama narkotičkog sredstva amfetamin, poznatiji kao spid, koji sadrži psihoaktivnu komponentu amfetamin sulfat, sasušene indijske konoplje u pvc vrećici ukupne težine 8,67 grama, 18 sjemenki indijske konoplje umotanih u aluminijsku foliju, jedna ručno izrađena puška, gumena palica i bejzbol palica.

N.Č. se nalazi u bijegu i poduzimaju se mjere radi pronalaska dokaza i dokumentovanja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga iz člana 238. KZFBiH.

(Fena)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu