Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Podmetnut požar u prostorije MKF "Žene za žene"

Go down

Network | Pribava Podmetnut požar u prostorije MKF "Žene za žene"

Komentar by Admin on Sat 28 Mar 2009, 18:12

Enes Skula poslije podmetanja požara sam se prijavio u Policijsku stanicu.Jucer je u jutarnjim satima, nekoliko minuta prije 08:00, u prostorije Mikrokreditne fondacije "Žene za žene", koja se nalazi u Pasažu, utrčao Enes Skula iz Gračanice i uz povike kako će sve zapaliti počeo posipati benzinom radne stolove i ormare sa arhivom. U tom trenutku u prostorijama su se nalazile tri službenice, koje su vidjevši da se Enes ne šali i da upaljačem pali benzin, potrčale prema izlazu, dok ih je Enes pokušavao zadržati.

Ipak samo zahvaljujući prisebnosti Amela Mulaibrahimovića, koji radi u obližnjem kafeu "Still" i koji je upotrijebivši protivpožarni aparat prvi počeo gasiti požar, nije došlo do tragedije i sve radnice su ostale nepovrijeđene. Kako je gust dim brzo ispunio cijeli Pasaž i izazavao paniku u svim poslovnim objektima, odmah su alarmirani gračanički vatrogasci koji su pravovremeno intervenisali, lokalizovali požar i potom ga ugasili.
Službenice Mikrokreditne fondacije "Žene za žene" nisu imale dozvolu za davanje izjava, tako da se o visini štete i uzrocima Enesovog čina može samo špekulisati. Prema jednoj verziji Enes je kao žirant vraćao nečiji kredit i već je prije prijetio kako će zapaliti sve u pomenutoj organizaciji, a prema drugoj koja je veoma slična, Enes je bio dužnik koji nije mogao na vrijeme vraćati prispjele rate.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici Policijske stanice Gračanica, a o svemu je obaviješten i kantonalni tužilac.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu