Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

IT Computers se prijavio za stečajni postupak

Go down

Network | Pribava IT Computers se prijavio za stečajni postupak

Komentar by Admin on Tue 19 May 2009, 01:05

Smanjen obim potrošačkih kredita doveo do pada obima prodaje i do 90%!


IT Computers, kompanija koja je već nekoliko godina bila vodeća u prodaji informatičke opreme u BiH, kod nadležnog suda je podnijela prijedlog za pokretanje stečajnog postupka.

S obzirom da je u dosadašnjem poslovanju stvorena moćna materijalna baza, sa stabilnim bilansom stanja, dobrim bonitetom i ugledom kod kupaca, dobavljača i banaka, firma je zauzela lidersku poziciju na tržištu. Utvrđena je i planska orijentacija, te se od protekle godine ušlo u fazu umjerenog i kontrolisanog rasta, a što bi učvrstilo i lidersku poziciju.

Međutim, u 2009.g. su sistemski okviri za poslovanje kompanije postali izuzetno nepovoljni. Stoga je sačinjen i „Program mjera i akcija na poboljšanju poslovanja-sanacioni program“, kako bi se utvrdile unutrašnje rezerve u poslovanju, te mjerama interne ekonomije te rezerve aktivirale.

Nakon izvršene stabilizacije poslovanja, počela je intenzivno da djeluje recesija na poslovanje kompanije, sa svim svojim negativnim posljedicama. Povećanje nezaposlenosti i pad kupovne moći stanovništva, kriza u bankarskom sistemu, smanjen obim potrošačkih kredita doveli su do pada obima prodaje i do 90%.

Sve preduzete mjere na smanjenju troškova i prilagođavanje smanjenom plasmanu proizvoda na tržištu nisu imale efekta. Zbog toga se ušlo u u zonu poslovanja sa negativnim rezultatima, što je dovelo do poslovanja pod nemogućim uslovima i pritiscima, a sve u jednom poslovnom ambijentu, koji nije na adekvatan način podstican od strane vlasti u BiH i u kojem je postojala ravnodušnost prema problemima privrednika.

Iz navedenih razloga, poslovodstvo firme se odlučilo na pokretanje stečajnog postupka.

(avaz.ba)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu