Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Političari tajno idu na luksuzna putovanja

Go down

Network | Pribava Političari tajno idu na luksuzna putovanja

Komentar by Admin on Mon 18 May 2009, 15:11

Zbog diskrecije, aranžmane uplaćuju u Zagrebu, Beogradu ili Ljubljani...


Uplate za egzotiku zaobilaze bh. agencije

Sudeći prema dosadašnjoj popunjenosti aranžmana u predsezoni i interesovanju za odmore van BiH u špici sezone, bh. građani uprkos ekonomskoj krizi neće previše štedjeti na ljetovanju, saznajemo u turističkim agencijama.

Kako procjenjuje Mladen Rakić, direktor banjalučke agencije "Kompas", aranžmani za Hrvatsku i Crnu Goru od 15. jula do 15. avgusta bit će popunjeni. Mišljenja je da će u skupljim hotelima u Turskoj i Egiptu ove godine biti manje klijenata "Kompasa" nego prošle, dok će interesovanje za Tunis biti isto kao i ranije.

Ova agencija nudi i daleka, skupa putovanja, za što su cijene ove godine više. Interesovanje je veoma malo.

- Ti putnici nisu ciljna grupa nijedne agencije u RS, jer oni aranžmane zbog diskrecije uplaćuju u Zagrebu, Beogradu ili Ljubljani. Pri tome mislim na ljude iz politike, kulture, sporta... Mi, kao ni kolege iz drugih agencija, do takvih putnika ne možemo doći - kaže Rakić.

Pad interesovanje za ljetovanje ove godine nisu primijetili ni u sarajevskoj agenciji "Sol Azur".

- Uvijek ima novih klijenata i starih koji na putovanja idu svake godine. Cijene za ovu sezonu su do pet posto više u odnosu na prošlu. U predsezoni imamo specijalnu ponudu za osam dana u Tunisu, sa cijenama od 695 do 1.200 KM - kazala nam je Emina Muhić-Muminagić, menadžer prodaje u "Sol Azuru".

Prema pokazateljima agencije "Best Reisen" iz Sarajeva, interesovanje je neznatno opalo.

- Kako ranije počinjemo s uplatama za rane ponude, interesovanja ima, istina, nešto malo manje nego 2008. godine. Međutim, ne radi se o drastično manjem broju rezervacija. Cijene smo maksimalno prilagodili recesiji, tako da za Tunis imamo ponudu od osam dana, na bazi polupansiona već od 555 KM, odnosno 666 za "all inclusive" ponudu. Takve će ostati tokom cijelog juna - rekla nam je Jasmina Delalić, referent za turizam "Best Reisena".

Privatno jeftinije

Kada su u pitanju cijene, Rakić kaže da bi nešto jeftiniji mogli biti aranžmani za Tunis, te privatni smještaj na Hrvatskom i Crnogorskom primorju.

- Ono što je kvalitetno, kao što je smještaj u kućama blizu plaže, neće biti jeftinije - objašnjava Rakić.

(avaz.ba)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu