Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Kokain u zraku Madrida i Barcelone

Go down

Network | Pribava Kokain u zraku Madrida i Barcelone

Komentar by Admin on Sat 16 May 2009, 19:46


Zračno zagađenje nije novost u gradovima Španije, ali naučnici koji rade za vladu objavili su ovih dana da je u atmosferi Madrida i Barcelone otkriveno najmanje pet vrsta droge.

Najviše ima kokaina, ali postoje i tragovi amfetamina, derivata opijuma i kanabisa i jedne droge slične LSD-u. Vlasti, međutim, tvrde da nema razloga za uzbunu, prenose u petak agencije.

Visoko vijeće za naučne istrage navodi na svom web siteu da će nalaze, dobijene u dvije stanice za kontrolu kvaliteta zraka, objaviti u američkom časopisu "Analitial Chemistry".

U Vijeću, ipak, ostaju pri tome da nema razloga za brigu. Predstavnik Vijeća Miren Lopes de Alda izjavio je da "i kad bismo živjeli hiljadu godina, disanjem zraka ne bismo uspjeli da konzumiramo količinu kokaina koja odgovara samo jednoj dozi".

Taj stepen prisustva droge u zraku nikako ne treba smatrati reprezentativnim za zrak u ta dva grada, pošto se kontrolne stanice nalaze u četvrtima poznatim po konzumiranju droge. Četvrt u Madridu je sastajalište dilera droge, a inače i četvrt u Madridu i ona u Barceloni nalaze se veoma blizu univerziteta, navode u Vijeću i dodaju da su tragovi droge u zraku izraženiji vikendom.

Jedno istraživanje obavljeno 2007. u Italiji također je ukazalo na prisustvo kokaina i kanabisa u vazduhu Rima i Taranta, na jugu zemlje. U oba slučaja je ocijenjeno da količina droge u zraku nije štetna po zdravlje građana.

U američkom ministarstvu vanjskih poslova Španija se smatra najvećim potrošačem kokaina i hašiša u Evropi i glavnim uporištem šverca droge iz cetralne Amerike i Afrike.

(Fena)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu