Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Rok pomjeren na 31. juli

Go down

Network | Pribava Rok pomjeren na 31. juli

Komentar by Admin on Thu 14 May 2009, 01:29

Izvođačima od ukupnog duga 11,8 miliona KM plaćeno 9,5 miliona KM


Izvođači krenuli na posao

Rok za završetak radova na dionici autoputa na koridoru 5-C, Dobrinje - Kakanj pomjeren je na 31. juli.

Gradnju ove dionice, kako je poznato, pratile su finansijske teškoće i dugovi prema izvođačima, pa su radovi jedno vrijeme praktično bili obustavljeni.

- Izvođačima je od ukupnog duga 11,8 miliona KM plaćeno 9,5 miliona KM i očekuje se da će preostali dug od 2,3 miliona KM biti u narednih 15-ak dana, izjavio je novinarima u Sarajevu direktor Federalne direkcije za autoceste Erdal Trhulj.

- Izvođači su krenuli na posao nastojeći da iskoriste dobre vremenske uslove i ako se bude radilo sadašnjim tempom možemo očekivati 31. jula završetak radova, dodao je on.

Paraleno s tim rade se naplatna mjesta Podlugovi i Visoko i tu ima kašnjenja iz istog razloga (neplaćanja), ali su sada i tu radovi intezivirani. Pripremljeno je montažno naplatno mjesto u Kaknju i ono će biti dato konzorciju koji radi na toj dionici kao dodatni posao. Trenutno nedostaje oko četiri miliona KM za opremu što će se, kako je kazao Trhulj , nastojati uskoro osigurati.

Federalna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta nastavlja pripreme za izgradnju narednih dionica autoputa od Sarajeva do Zenice za koje su osigurana sredstva EIB-a i EBRD-a.
Među ostalim, Direkcija za autoceste je počela razmatrati ponude za izgradnju dionice Kakanj-Bilješevo na autoputu koridora 5-C, a planirano je da gradnja te dionice počne krajem augusta. Pristigla je 21 ponuda, a s obzirom na to da se u većini slučajeva radi o konzorcijima, ponude obuhvataju gotovo 50 kompanija.

- Trenutno se ove ponude razmatraju i odabrat ćemo osam ili devet ponuda koje će proći u drugi krug, dodao je Trhulj.

(Fena)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu