Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Više od 15 000 radnika dobilo otkaze zbog krize

Go down

Network | Pribava Više od 15 000 radnika dobilo otkaze zbog krize

Komentar by Admin on Sun 10 May 2009, 21:36


U prva tri mjeseca ove godine na evidenciju Zavoda za zapošljavanje Federacije BiH /FBiH/ prijavilo se 26 185 lica, od kojih su 15 586 oni koji su otkaze dobili zbog ekonomske krize, izjavio je direktor Zavoda Miralem Šarić.

"Na evidenciji Zavoda u januaru su bile 342 174 osobe, dok je u martu broj prijavljenih iznosio 343 317. S obzirom na to koliko se posljednjih mjeseci u javnosti potencira pitanje otpuštanja radnika usljed recesije, možemo reći da razlika u broju nezaposlenih u januaru i martu ove godine i nije drastična", ocijenio je Šarić.

On je dodao da je u posmatranom periodu sa evidencije nezaposlenih osoba u FBiH, po raznim osnovama, brisano 21 510 lica, od čega su zaposlene 10 883 osobe.

"Broj nezaposlenih u martu ove godine manji je za 85 osoba u odnosu na februar. To su pokazatelji koje mi konstantno ističemo, ali se, nažalost, u javnosti slabo ili nikako ne čuju", naglasio je Šarić za banjalučke "Nezavisne novine".

On je najavio da je u ovoj godini planirana realizicija nekoliko projekata među kojima je i sufinansiranje zapošljavanja osoba sa invaliditetom i drugih teže zapošljivih grupa, sufinansiranje zapošljavanja mladih bez radnog iskustva, kao i program samozapošljavanja i zapošljavanja povratnika.

(Srna)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu