Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Otvaranje Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Go down

Network | Pribava Otvaranje Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Komentar by Admin on Sat 09 May 2009, 16:52


U sarajevskom Velikom parku danas će u prisustvu roditelja i mnogih zvanica biti otvoreno Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. Spomenik je djelo bh. umjetnika Mensuda Keče, a njegovu je izgradnju finansirao Grad Sarajevo.

Program otvaranja počet će intonacijom himne BiH te nastupom na violončelu studentice Muzičke akademije u Sarajevu Ivane Ogranić. Prema predviđenom protokolu, tačno u podne uz minutu šutnje i učenje Fatihe bit će puštene sirene civilne zaštite na području cijelog grada, čime će se odati počast svim mladim životima ubijenim u opkoljenom Sarajevu. Uslijedit će polaganje cvijeća niza delegacija, a prvenstveno Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva. Cvijeće i vijence će položiti i predstavnici Predsjedništva BiH, Grada i Kantona Sarajevo, te općinskih nivoa vlasti. Polaganje cvijeća pratit će i pjesma članova Dječijeg hora Grada Sarajeva, a zatim i hora "Princess krofne" te članova horova osnovnih škola Grada Sarajeva. Manifestacija će početi u 11.45 sati.

(Fena)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu