Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

"Regina" u TV spektaklu za 200 miliona gledalaca

Go down

Network | Pribava "Regina" u TV spektaklu za 200 miliona gledalaca

Komentar by Admin on Sat 09 May 2009, 16:38

Glavni reditelj prijenosa Rus Andrej Boltenko...


Članovi "Regine" s Dejanom Kukrićem i Majom Čengić u Moskvi

U utorak, 12. maja, naši predstavnici grupa "Regina" nastupit će u prvom polufinalu 54. takmičenja za Pjesmu Evrovizije. "Regina" će posljednja, pod rednim brojem 18, izvesti kompoziciju "Bistra voda" i pokušat će osigurati učešće u velikom finalu četiri dana kasnije.

Velika četvorka

Direktan prijenos iz Moskve u 21 sat bit će na BHT 1, a kao i nekoliko prethodnih godina, komentator ovog muzičkog spektakla bit će Dejan Kukrić. Prvo i drugo finale, 12., odnosno 14. maja, te veliko finale 16. maja bit će održani u olimpijskoj Areni, koja je izgrađena 1980. godine, a zbog ovogodišnjeg Eurosonga potpuno je rekonstruirana.

Ove godine u Moskvi će se takmičiti 42 zemlje, od kojih su se velika četvorka, Španija, Francuska, Velika Britanija i Njemačka, te domaćin Rusija plasirali direktno u finale. Ostale zemlje nastupit će u dvije polufinalne večeri.

Reditelj prijenosa iz Moskve je Andrej Boltenko. On se kao glavni reditelj Kanala 1 Rusija već dokazao u velikim projektima, među kojima je bio i direktan prijenos inauguracije ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva.

- Pjesma Evrovizije je istinski TV spektakl, pa kao takav zahtijeva i organizaciju na tom nivou. U TV produkciji bit će korištena najnovija tehnika. Kanal 1 Rusija ima težak zadatak da nadmaši sve prethodne Evrovizije, a prema onome šta smo do sada vidjeli na probama, u tome će i uspjeti. Procjenjuje se da će širom svijeta Eurosong 2009 pratiti više od 200 miliona gledalaca, dok u Areni organizatori očekuju 18.000 posjetilaca na svakoj od tri večeri Eurosonga - kaže Dejan Kukrić, šef bh. delegacije.

Komentatorska kabina

Ističe i da je Eurosong već nekoliko godina najgledaniji TV program u BiH.

- Zabavni program BHT 1 uspio je projekt BH Eurosonga postaviti kao
top-brend BHRT-a. BH Eurosong postao je medijski događaj godine u našoj zemlji - govori Kukrić.

Za Kukrića je komentiranje Eurosonga najdraži dio u ovom projektu.

- U komentatorskoj kabini osjećam se kao kod kuće, to je moj teren. Mada to nije ni tako lako, jer morate potpuno biti koncentrisani tri sata s ograničenim vremenom kada možete govoriti - ističe Kukrić.

Ivanović: Angažirano 50 uposlenika BHRT-a

Ivan Stojanović, producent BH Eurosonga, ističe da je u realizaciji projekta već nekoliko dana angažirano više od 50 uposlenika BHRT-a.

- U realizaciji tog procesa angažirana je većina pogona BHRT-a. U noći velikog finala 16. maja imat ćemo živu sliku sa javnog gledanja prijenosa ispred BBI centra u Sarajevu - kaže Ivanović, koji ističe da će tehničku ekipu predvoditi Dženita Jusufbegović, a realizacijsku Goran Marjanović i Erol Gagula.

Kako doznajemo, ove godine osoba koja će iz Sarajeva pozdraviti cijelu Evropu i u finalnoj večeri saopćiti rezultate telefonskog glasanja u BiH bit će naš prošlogodišnji evrovizijski predstavnik Elvir Laković Laka.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu