Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Novi uspjesi gračaničkih gimnazijalaca

Go down

Network | Pribava Novi uspjesi gračaničkih gimnazijalaca

Komentar by Admin on Thu 07 May 2009, 22:23

Belma i Almir ponos škole. Nema novca za pripreme i odlazak na takmičenja.


Gračanički gimnazijalci već odavno su postali poseban brend u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju takmičenja iz znanja i učeničkog stvaralaštva. Malo je prostora u ovom prilogu da bi smo samo i nabrojali imena onih koji su osvajali prva mjesta na kantonalnom, federalnom i državnom nivou, a ne mali broj gračanički gimnazijalaca predstavljao je našu zemlju na evropskim i svjetskim olimpijadama i smotrama znanja. Ipak izdvojićemo one koji su predstavljali našu zemlju na svjetskim olimpijadama znanja, a to su Vedad Letić, Elvir Brkić, Sabin Mujaković, Adaleta Hidić, Estela Kuralić, Amar Ćudić i Belma Ibrahimović. Jedna od onih čije će ime biti zlatnim slovima upisano u analima i godišnjacima gračaničke gimnazije je svakako Belma Ibrahimović, učenica 4. "a" razreda, koja je podjednako uspješna na takmičenjima iz matematike i na debatnim takmičenjima:

- "Ja se takmičim već od osnovne škole i u prvom planu mi je u početku bila matematika. U srednjoj školi srela sam se i sa debatnim takmičenjima i ove godine ću treći put biti u sastavu reprezentacije BiH za nastup na Svjetskom debatnom takmičenju. Posebno sam ponosna što ću boje naše zemlje braniti u našem glavnom gradu, gdje se održava ovo takmičenje. Zahvalna sam našim profesorima i direktoru , što se svim silama trude da nam obezbijede maksimalne uslove za pripreme i takmičenja".

Almir Djedović, učenik 4. "b" razreda, na takmičenja je krenuo malo kasnije od Belme ali je postigao značajne rezultate i kako reče ima se čime pohvaliti:

-"Ja sam na takmičenja iz matematike krenuo tek od drugog razreda Gimnazije i osvajao sam prva, druga i treća mjesta na kantonalnim i federalnim takmičenjima, a nadam se dobrom plasmanu i na ovogodišnjem državnom takmičenju."

Direktor Gimnazije "Dr. Mustafa Kamarić" Adem Čamdžić posebno je istakao problem u finansiranju prišrema i odlaska na takmičenje , što ove uspjehe čini još značajnijim i naglasio:

- "Mi smo za zadnje federalno takmičenje pozajmili 700 KM, a za državno takmičenje nemam pojma kako ćemo obezbijediti novac. Obraćali smo se svima ali podrška je minimalna. Dok djeca u Republici Srpskoj imaju posebno organizovane pripreme i plaćene instruktore, mi svoju djecu spremamo ovdje u kabinetima škole. Ipak i pored takvih uslova redovno naši učenici osvajaju prva mjesta na kantonalnim i federalnim takmičenjima , a očekujemo dobre rezultate i sa državnog takmičenja."

Ne treba ni sumnjati da će i Belma i Almir, kao uostalom i njihovi prethodnici, na svjetskim olimpijadama biti pravi ambasadori svog grada općine, kantona i države i da će nas obradovati novom medaljama, a što se novca tiče, ima ga za ministarske plate, savjetnike , sekretarice i vozni park, a tamo neki matematičari, fizičari i debatanti iz Gračanice, ma ko su oni da bi resorno ministarstvo na čelu sa Mirzetom Hadžić-Suljkić mislilo i na njih.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu