Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Kamen temeljac za izgradnju dodatnog prostora zgrade "Doma zdravlja"

Go down

Network | Pribava Kamen temeljac za izgradnju dodatnog prostora zgrade "Doma zdravlja"

Komentar by Admin on Thu 07 May 2009, 22:20

Investicija vrijedna oko 1.300.000 KM. Kamen temeljac položili dr. Asim Musić, resorni kantonalni ministar i općinski načelnik Nusret Helić.


Problem prostora već duže vrijeme je evidentan u gračaničkom Domu zdravlja. Ovaj problem još izraženiji zbog toga što u postojećoj zgradi nema liftova, a pojedina odjeljenja , kao recimo radiloško, nisu smještena u suterenu ili prizemlju, nego na spratu, što je stvaralo dodatne probleme pacijentima.

U želji da kvalitetno i dugoročno riješe ovaj problem u Domu zdravlja su odlučili da pristupe dogradnji objekta dimenzija 30x15 metara na tri etaže, u kojem bi u prizemlju bile smještene radiologoija i laboratorija, a na ostalim etažama ambulante porodične medicine i uprava. U srijedu, 6. maja ove godine, upriličeno je polaganje kamena temeljca, kojem su, pored uposlenih u Domu zdravlja i Općoj bolnici "Dr. Mustafa Beganović" prisustvovali brojni gosti , među kojima i resorni kantonalni ministar dr. Asim Musić, direktorica tuzlanskog Zavoda za zdravstvo Šehzada Salihbašić, Općinski načelnik Nusret Helić, predsjedavajući OV Gračanica Muharem Musić i drugi.

Prisutne je prvo pozdravio direktor Doma zdravlja Gračanica dr. Zijad Terzić i zahvalio se svima koji su omogućili da počne realizacija ovog značajnog projekta, vrijednog oko 1.300.000 KM, a potom su govorili i ministar za zdravstvo u Vladi TK dr. Asim Musić i Šehzada Salihbašić, direktorica tuzlanskog Zavoda za zdravstvo.

Na kraju prisutnima se obratio i načelnik Helić, koji je izrazio dvostruko zadovoljstvo:

- "Zadovoljstvo mi je prvo što počinjemo izgradnju objekta koji će poboljšati nivo zdravstvene zaštite naših građana i stvoriti uposlenicima bolje uslove za rad i drugo, što sve to radimo u dane kada se obilježavaju Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe. Ovo danas pokazuje, da ako se imaju vizije i poduzetni ljudi, onda se mogu graditi ovakvi objekti i u vrijeme recesije, a očigledno je da mi to u Gračanici imamo."

Kamen temeljac položili su zajedno načelnik Helić i ministar dr. Musić, čime je i zvanično počela dogradnja Doma zdravlja Gračanica.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu