Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Otac prepoznao Selminu odjeću

Go down

Network | Pribava Otac prepoznao Selminu odjeću

Komentar by Admin on Sun 03 May 2009, 19:44

Pronašao je Žepčak Ivan Šupuković <195> Članovi porodice 28 dana učestvovali u potrazi za nestalom 17-godišnjakinjom...


Brat Sanjin, majka Dijana i otac Ermin

Velika tuga jučer je obavila kuću Kovačevića u zeničkom naselju Babina Rijeka. Nakon 28 dana potrage, prekjučer kasno poslijepodne pronađeno je tijelo 17-godišnje Selme Kovačević, koja je nesretnim slučajem 4. aprila uvečer pala u nabujalu rijeku Bosnu u centru Zenice.

Tijelo kod drveta


- Nepuni mjesec nismo odustajali. Samo nas je mučila mogućnost da je nikada ne nađemo. U petak, 1. maja, zajedno s bratom Enesom i nekoliko novih prijatelja obišao sam nekoliko dionica. U četvrtak smo nas dvojica prvi put u životu ušli u čamce. Automobilom su nas pratili moj bratić Amir s prijateljem, oni su nas snabdijevali hranom i pratili uz Bosnu šta se događa. U jednom čamcu su bili rođaci, u drugom Muris iz dobojskog kluba "Val", brat i ja, u trećem Ivan Šupuković, vozač Hitne pomoći iz Žepča, kojeg smo upoznali i koji se sam ponudio da pođe.

Njega je otac dovezao kombijem iz Doboja i bili smo sve vrijeme kao braća, bili su nam na usluzi. Sudbina je htjela da poslije ručka uđemo u čamce, da se tako rasporedimo da on prvi primijeti Selmino tijelo kod jednog drveta - kaže nam suznih očiju otac Ermin, koji je po dolasku policije identificirao odjeću.

Bila je to, kako je kazao, privatna potraga, nije se dogodilo slučajno jer Selmu nije pronašao slučajni prolaznik, nego dio ekipe koja ju je tražila. On je demantirao prvobitne informacije o uočavanju njenog tijela. Kako kaže, ogorčen je postupcima određenih ljudi, koji su medijski bili eksponirani, a najmanje su uradili u akciji pronalaženja njenog tijela.

Podrška prijatelja


Utjehu majci Dijani i Selminom mlađem bratu Sanjinu pružali su rodbina, prijatelji i komšije. Nakon saznanja o pronalasku tijela, kuća je puna ljudi koji dolaze na žalost. Porodica je, nakon obavljanja potrebnih priprema, odlučila da dženaza bude klanjana u ponedjeljak nakon ikindija-namaza na gradskom groblju Crkvice u Zenici.

Nekoliko dana prije stradanja, krajem marta, Selma je iz ruku načelnika Zenice Husejina Smajlovića primila priznanje za najuspješnijeg mladog poduzetnika za pravljenje biznis projekata u okviru akcije općinske agencije ZEDA. Njene kolege iz škole su se sjetile Selme prošle sedmice, kada su na maturskom defileu ulicama Zenice spustili cvijeće na mjestu njenog pada u rijeku Bosnu i bacili bukete sa Drvenog mosta.

- Hvala svima koji su učinili bilo šta, pa makar nam i riječ podrške uputili - kaže majka Dijana, koja je u petak ispratila muža i rođake u novu potragu od Žepča do Maglaja, ne sluteći da će se vratiti s informacijom o pronađenom tijelu.

Zahvalnost svim učesnicima potrage

Ermin i Dijana Kovačević željeli su zahvaliti svim dobrim ljudima, medijima i javnosti koji su im pružali pomoć tokom potrage.

- Jednostavno, nemamo riječi zahvale za momke, koji su prije i poslije nastave silazili u čamce, a članovi su Sportskog rafting kluba "Bosna". Zahvaljujemo se i njihovom šefu Ekremu Tuki, radnicima "Grijanja" i "Vodovoda", ronilačkim klubovima "Amfibija" Sarajevo i "Neretva" Mostar s gospodinom Esadom Humom, klubovima Eko "Vikingu" iz Visokog, "Valu" iz Doboja, 550 iz Žepča, "Atomu" i "Krivaji" iz Zavidovića, "Natronu" Maglaj, ribarima ZDK, te pripadnicima Oružanih snaga - kazao nam je otac Ermin.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu