Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Gračanički biciklisti nastupaju u Zadru

Go down

Network | Pribava Gračanički biciklisti nastupaju u Zadru

Komentar by Admin on Wed 29 Apr 2009, 14:58

Biciklisti iz Gračanice na medjunarodnoj trci u zadru

U Zadru nastupaju Adnan i Hasib Hadžić

U „od posla čaršiji“ broj takmičaskih bicikla limitira broj takmičara

Biciklizam u Gračanici nema dugu tradiciju i tek od prije nekoliko godina egzistira Muški i ženski biciklistički klub „Gračanica“ i to zahvaljujući prije svega entuzijazmu trenera i biciklističkog zaljubljenika iz Tuzle Džemaludina Šarca. Nažalost početak ove godine obilježila je hronična besparica u Klubu pa su propuštene već četiri trke, o čemu trener Šarac kaže:
-„Mi smo sa treninzima počeli odmah sa dolaskom toplijih dana ali smo nažalost zbog besparice morali odbiti četiri poziva na trke. Žao mi je zbog naših mladih takmičara što je to tako ali jednotavno novca za biciklizam nema.“


Gračanički biciklisti s trenerom Džemaludinom Šarcom

Iako sa gračaničkim biciklistima radi nešto više od dvije godine trener Šarac je sa svojim mladim takmičarima zabilježio nekoliko izuzetnih uspjeha , od kojih se izdvajaju prvo i treće mjesto Adnana Hadžića, mladjeg kadeta, u trkama koje se boduju za državno prvenstvo, te prvo mjesto osvojeno prošle godine u Šibeniku na medjunarodnoj trci za kadete. Upravo uspjesi ovog najuspješnijeg gračaničkog bicikliste ali i njegovih klupskih kolega bili su razlog poziva na još jednu medjunarodnu , memorijalnu trku u Hrvatskoj:
-„Tačno je tako. Naš prošlogodišnji, više nego uspješan, nastup u Šibeniku bio je iznenadjenje za sve i sportski radnici iz Hrvatske su nas prepoznali kao ozbiljan Klub sa kvalitetnim i dobro vaspitanim takmičarima i zbog toga je uslijedio ovaj poziv kojeg nisam mogao odbiti. Novac za nastup u Zadru zaradio sam kao šef saobraćaja na Medjunarodnoj biciklističkoj trci „Banja Luka – Beograd“ i odlučio sam da je najbolje da ga uložim i naše mlade takmičare. Odmah nakon zadra pozvani smo 3. maja u Beograd ,a 9. maja u Novi Sad na medjunarodne biciklističke trke i tamo ćemo nastupiti , a hoćemo li prihvatiti još neki poziv vidjećemo, sve je do novca.“
Dakle dalji nastupi gračaničkih biciklista zavisiće isključivo od prikupljenog novca, a činjenica da trener Džemaludin Šarac nastup u Zadru finansira iz svog džepa porazna je za sve nas, naročito za toliko razvikanu „od posla čaršiju“.
Na naše pitanje zašto u Zadar putuju samo dva takmičara uslijedio je još jedan odgovor koji nas je ostavio „bez teksta“.Naime , trener Šarac nam je pojasnio da Klub ima samo dva kvalitetna takmičaska bicikla i da su oni , nažalost, limitirajući faktor kada je broj takmičara u pitanju. U želji da još više popularišu biciklizam u našem gradu u Biciklističkom klubu Gračanica su odlučili da u drugoj polovici maja organizju biciklijadu na koju će pozvati i aktivne bicikliste i rekreativce na jedno cjelodnevno druženje.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu