Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Nove informacije o projektu završetka PKSC "Bazen"

Go down

Network | Pribava Nove informacije o projektu završetka PKSC "Bazen"

Komentar by Admin on Sat 18 Apr 2009, 16:06

Općinski načelnik Nusret Helić: Mi moramo imati u ovoj i slijedećoj godini završen PKSC "Bazen".


Dvorana Bazeni

U razgovoru za Radio Gračanicu Općinski načelnik Nusret Helić govorio je o aktuelnim projektima lokalne vlasti. U informaciji o završetku PKSC "Bazen", načelnik Helić je rekao da će sredstva OPEC kredita vjerovatno biti u manjem iznosu od prije najavljenog.

- "Mi smo imali informaciju sa posljednje sjednice Skupštine TK da je predloženo da Općina Gračanica dobije iz OPEC kredita 1.700.000KM, uz naših 400.000KM od prošle godine (sredstva ministarstva), to je 2.100.000KM. Predračunska vrijednost završetka i stavljanja u funkciju PKSC 'Bazen' je 2.500.000KM bez PDV-a, a ima mogućnosti da se PDV ne plati, pa bi nam nedostajalo 200-300 hiljada i mi smo to spremni razriješiti kroz 2 godine plaćanja.

No, u razgovoru sa ministricom obrazovanja dobio sam informaciju da sredstva nisu u iznosu od 1.700.000KM, nego 1.200.000KM. Unutar Skupšine je kod usvajanja amandmana usvojen amandman da se iz ove stavke OPEC kredita nađe još 500.000KM za školu u Gradačcu, i ministrica kaže da je tu upitno 500.000KM sa ove stavke.

Bez obzira kako bilo, mi pripremamo dokumentaciju, čekamo ishod ovoga jer sada treba da se odobre ova sredstva i ulazimo u procedure. U ovoj i slijedećoj godini moramo imati salu za učenike srednjih škola i mislim da će to biti pravo rješenje."

Načelnik je naglasio i da će Općina Gračanica kupiti vlasnički udjel Kompanije Širbegović u Sportskoj sali "Luke".

Zbog potrebnih termina, planirano je da PKSC "Bazen" u danima održavanja nastave koriste učenici, a da "Bazen" za vrijeme vikenda bude mjesto gdje će se održavati manifestacije i utakmice na najvišem nivou.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu