Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Fata Orlović oslobođena optužbi za fizički napad na policajce

Go down

Network | Pribava Fata Orlović oslobođena optužbi za fizički napad na policajce

Komentar by Admin on Wed 15 Apr 2009, 00:32

"Ovo je sramota cijele Republike Srpske. Želim da se crkva već jednom izmjesti s ovog mjesta", kazala je nana Fata...


Nana Fata Orlovic

Sudija Vukoman Petković danas je donio oslobađajuću presudu za Fatu Orlović, obrazlažući da starica od 65 godina nije mogla ugroziti živote pet policajaca.

U devetogodišnjem nastojanju da dođe do pravde i da se iz njenog dvorišta ukloni bespravno sagrađena pravoslavna crkva, Fata Orlović, povratnica u Konjević Polje kod Bratunca, našla se danas ponovo u Općinskom sudu Srebrenica, ali sada kao optužena, i to po drugi put.

Naime, Fata se teretila da je prošle godine fizički nasrnula na pet policajaca koji su obezbjeđivali vjerski objekt u crkvi u Konjević Polju i ometala obavljanje vjerskog obreda, vrijeđajući svećenika.

Na današnjem ročištu u Srebrenici Fata Orlović nije prihvatila optužbe po kojima joj se na teret stavlja vrijeđanje svećenika i policajaca, pa će naredno ročište biti održano u roku od dva mjeseca, uz prisustvo svjedoka.

"Umjesto da crkvu izmjeste, mene optužuju, napadaju i vrijeđaju. Ovo je sramota cijele Republike Srpske. Moja avlija je moje vlasništvo i želim da sud donese odluku da se crkva već jednom izmjesti s ovog mjesta", rekla je Fata Orlović poslije današnje sudske rasprave.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu