Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Ćelo nije dobio 100.000 eura za miniranje Izetbegovićevog mezara

Go down

Network | Pribava Ćelo nije dobio 100.000 eura za miniranje Izetbegovićevog mezara

Komentar by Admin on Fri 10 Apr 2009, 15:10

Obavještajci lažnim podacima blokiraju istragu o miniranju Izetbegovićevog mezara!?...


Izetbegovićev mezar nakon miniranja: Brojne dezinformacije

Istraga u slučaju miniranja mezara prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića tapka u mjestu, saznaje "Avaz" u Tužilaštvu BiH. Brojne informacije su provjeravane, ali tokom istrage se pokazalo da se radi o dezinformacijama.

Istraživani su navodi da su 11. avgusta 2006. godine u tri sata vehabije na šehidskom mezarju Kovači postavile eksploziv, potom da su dvojica Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka odgovorna za ovaj teroristički akt, pa do posljednjih da je miniranje izvršio niko drugi do Ramiz Delalić Ćelo.

Kako "Dnevni avaz" saznaje u Tužilaštvu BiH, SIPA je provjerila i ovu priču, prema kojoj je navodno uljeto 2006. godine, u sarajevski kafić "Kiborg", koji je bio u Ćelinom vlasništvu, donesen kofer sa 100.000 eura. To je, navodno, bila cijena koju je politički nalogodavac Delaliću platio za miniranje mezara.

No, opsežne provjere ponovo su istragu dovele na početak. SIPA-ini inspektori su utvrdili da je ova informacija koja dolazi iz kriminalnog sarajevskog miljea netačna, te da se najvjerovatnije radi o već poznatom sistemu djelovanja obavještajnih službi, koje ubacivanjem ovakvih podataka odvlače istragu u potpuno suprotnom pravcu.

Državni tužilac Miroslav Marković, koji radi na ovom slučaju, u rukama od dokaza koji su prikupljani tokom protekle dvije i po godine nema gotovo ništa. Inače, tužilac Marković je u danu kada je mezar miniran kazao da su motivi za ovaj teroristički akt političke prirode.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu