Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Otac i sin poginuli u prevrnutom kamionu

Go down

Network | Pribava Otac i sin poginuli u prevrnutom kamionu

Komentar by Admin on Wed 08 Apr 2009, 21:24

Za volanom teretnjaka bio Anel Sjekirica (24), a na mjestu suvozača njegov otac Dževad (47), oba iz Čapljine...


Izvlačenje Dževada Sjekirice koji je tada još bio živ

Otac i sin, Dževad (47) i Anel (24) Sjekirica iz Čapljine, poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer pet minuta iza ponoći dogodila na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj u Donjoj Orahovici kod Gračanice.

Prikliješten kabinom


Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona, oni su nastradali u prevrnutom kamionu "man" s prikolicom, vlasništvo firme "Vial" iz Čapljine, koji se kretao u pravcu Tuzle, kada je 24-godišnji vozač izgubio kontrolu i sletio s puta te se prevrnuo ispred kuće Eseda Dedića u Donjoj Orahovici.

Od momenta prevrtanja kamiona pa sve do 2.30 sati na ovom mjestu odvijala se prava drama u spašavanju unesrećenih.


Sin Anel na mjestu ostao mrtav

Vozač kamiona Anel Sjekirica odmah je podlegao, ali se do njegovog tijela, koje je bilo ispod teške kabine, nije moglo doći. Zbog toga su se gračanički policajci, vatrogasci i brojni mještani, među kojima je bio i načelnik Gračanice Nusret Helić, uz pomoć dvije autodizalice snage 30 i 40 tona, vlasništvo preduzeća "Tehna", usmjerili na spašavanje živog Dževada, čija se samo lijeva ruka vidjela ispod grdosije kako maše i doziva u pomoć.

Esed Dedić, vlasnik kuće pred kojom se prevrnuo kamion, prvi je istrčao, jer ga je, kako je kazao, nešto uzdrmalo, tresla se cijela kuća.

Molio za pomoć

- Čuo sam kako neko zove u pomoć, viče i govori "živ sam, pomozite ljudi, izvucite me, gdje mi je dijete". Bio je ispod teške kabine, odnosno kamiona koji se od prevrtanja smotao unazad. Gledaš, čovjek moli za pomoć, a ništa mu ne možeš pomoći. Ubrzo je stigla policija, vatrogasci i dvije dizalice. Malo je kabina podignuta, a mi smo ašovima iskopali zemlju ispod nogu čovjeka koji je još davao znake života i iznijeli ga, ali smo ubrzo saznali da je podlegao u vozilu Hitne pomoći - priča još šokiran jezivim prizorom Dedić.


Jeziv prizor jučer ujutro u Orahovici

Nisu rijetki slučajevi da na ovom mjestu vozaču spadne guma pa se otkotrlja u dvorište. Zbog toga mještani žive u strahu da se nešto slično ovoj tragediji neće dogoditi još nekome i da kamion neće uletjeti u neku od kuća i pobiti mještane.

Saobraćaj na ovoj dionici bio je potpuno obustavljen od ponoći do 3.15 sati, a uviđaj su po nalogu kantonalne tužiteljice Mirjane Hrvić obavili inspektori kriminalističke policije Policijske stanice Gračanica.

I načelnik izvlačio tijela


Helić: Sve smo učinili

- Ovo još nisam vidio, sve smo učinili da bar živog čovjeka spasimo, ali nije išlo. Naša vatrogasna jedinica uskoro iz Francuske dobija specijalna kliješta za sječenje lima u ovakvim situacijama. Međutim, za ovako nešto ni to ne bi pomoglo - izjavio je načelnik Gračanice Nusret Helić, koji je cijelu noć proveo na mjestu nesreće izvlačeći tijela.

Loše urađena dionica

Ovo je inače treća nesreća koja se dogodila na ovom mjestu. Prije ove tragedije, u orahovo stablo je udario automobil koji se kretao iz Doboja, a u jabuku je udarilo vozilo krećući se iz Tuzle. Esedova supruga Fahira i komšije pet susjednih kuća kažu da je za ove nesreće kriv izvođač radova, koji je dionicu uradio nekvalitetno, sa puno udubljenja, koja još i propada.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu