Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Izmješta se bespravno izgrađena crkva u Diviču

Go down

Network | Pribava Izmješta se bespravno izgrađena crkva u Diviču

Komentar by Admin on Wed 25 Mar 2009, 01:40Izmješta se Crkva u DivičuIzmještanje pravoslavne crkve, koja je bespravno sagrađena na temeljima porušene džamije u Diviču kod Zvornika, počelo je danas i trebalo bi da se završi u sedam dana. Na mjestu gdje je crkva u Diviču, bila je ranije džamija koja je srušena 1992. , a 1996. godine vakufsko zemljište je oduzela Općina Zvornik i dodijelila ga Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je tu izgradila crkvu.

Vlada RS-a je u međuvremenu izdala građevinsku dozvolu za lokaciju na Mlađevcu, u blizini vikend naselja kod Zvornika, na koju se izmješta sporna crkva Svetog arhiđakona Stefana. Na Mlađevcu je ozidana crkva i ostalo je još da se postave podovi, nakon čega bi bio ugrađen ikonostas i oslikavanje freskama unutrašnjosti tog vjerskog objekta. Izmještanje ove crkve se vrši na osnovu ranijeg dogovora predstavnika Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice, a u rješavanje ovog pitanja bila je uključena i Općina Zvornik.

Izmještanje crkve na novu lokaciju koštat će oko 380.000 KM, a prema dogovoru SPC-a i Islamske zajednice, radove će finansirati Islamska zajednica, javili su mediji u RS-u.
avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu